Politika

Demokrate: Posvađani i podijeljeni DPS se može ujediniti jedino u Spužu

Kandidat Demokrata za odbornika u SO Berane Martin Kljajić reagovao je na izjavu Borisa Muratovića iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić, koju je Portal Analitika objavio ranije danas pod naslovom "Konačni raspad pretencioznog i neuspješnog projekta građanske opozicije". Kljajićevo reagovanje prenosimo integralno.  
Demokrate: Posvađani i podijeljeni DPS se može ujediniti jedino u Spužu
Portal AnalitikaIzvor

"DPS nastavlja da zabavlja javnost manifestacijom panike koju sami pomen Alekse Bečića izaziva u njihovim redovima. Toliki je nivo opsjednutosti i straha liderom Demokrata da to više ni javno nisu u stanju da prikriju. Vidimo, gospodo iz odlazeće partije, da se pomno prati svaki korak i analizira svaki sastanak Alekse Bečića, ali osim što posmatrate, opterećujete javnost promašenim analizama i nagađanima, nemoćni ste bilo šta učiniti. Toliko ste se uplašili da vjerovatno buncate Aleksino ime i dok spavate. To što pokušavate da politički dezorijentisanim stavovima zbunite građane Crne Gore i formirate pogrešnu sliku političke stvarnosti, vjerujte, ako je nekad i prolazilo, više neće.

Više je nego očigledno da na sve načine pokušavate da skrenete pažnju sa vaših podjela i unutarpartijskih svađa, počev od rukovodstva, opštinskih odbora, pa sve do mjesnih odbora. Više i ne znate po kojim šavovima pucate i samo je pitanje trenutka kada će proraditi političko klizište u vašim redovima.  Tako se rasipate da u Odboru  DPS Podgorica više nemate dvije ili tri, već pune četiri struje. Ne zna se ko na koju stranu vuče. Totalni raspad sistema. Tako da je jasno da nećete politički preživjeti zemljotres koji vam slijedi na proljeće. Posvađani i podijeljeni DPS se može ujediniti jedino u Spužu u kojem nekadašnji visoki funkcioneri čekaju šefa nad šefovima, kako bi otpočeo spuški kongres DPS-a.

Zato nam je drago što ste nervozni, što ste u panici, što vas se niko ne plaši, što vas napuštaju časni i pošteni ljudi, zaposleni u državnoj upravi i organima lokalne samouprave, koje ste varali i lagali svih ovih godina. Veliko je zadovoljstvo gledati kako vam strmoglavo pada rejting i to ne samo po istraživanjima i analizama, već je to vidljivo na svakom koraku. Postajete partija iz koje se bježi.

Zato vas pozdravljamo mladalačkim osmjehom iz svih gradova Crne Gore, ponosni na činjenicu da nam nikoga nisu uhapsili, kao što su hapsili vaše funkcionere zbog veleizdaje naroda".

Portal Analitika