Abiznis

Sjutra se okupljaju ispred TQ Plaza

Zaposleni u hotelu Queen of Montenegro okupiće se sjutra ispred hotela Adria, smještenog u TQ Plaza u Budvi, zahtijevajući od nadležnih iz svoje firme rješenje statusa i isplatu decembarske zarade.
Sjutra se okupljaju ispred TQ Plaza
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Zaposleni će se okupiti u 11 sati ispred hotela Adria, gdje je smještena uprava Queen of Montenegro.

Riječ je o 32 stalno zaposlena, koji su nakon zatvaranja Queen of Montenegro poslati kući 1. novembra, uz obarloženje menadžmenta da „nemaju gdje da ih zaposle“.

Predsjednica sindikata hotela, Nevenka Goranović, kazala je agenciji Mina-business da će štrajk sjutra trajati dva sata i da će radnici nastaviti da se okupljaju svakodnevno do ispunjenja zahtjeva.

„Prinuđeni smo da se okupimo ispred hotela Adria, iako nijesmo njihovi radnici, niti su oni nadležni za rješavanje naše situacije, jer je rukovodstvo naše firme, Queen management, smješteno u prostorijama tog hotela“, objasnila je Goranović.

Ona je saopštila da su radnici ostali „na ulici“, bez ikakvih prava, jer nijesu dobili ni radne knjižice, niti su proglašeni tehnološkim viškom.

„Tražimo rješenja da smo tehnološki višak, kako bi mogli da regulišemo svoja zakonska prava, prijaviti se na Biro rada, dobiti minimalne otpremnine i steći mogućnost da tražimo drugi posao“, rekla je je Goranović.

Portal Analitika