Rukomet

Traži se reakcija

 Premija je bila i prošla, potajno se vjerovalo u čudo, da bi uslijedilo razočaranje, a već večeras naše rukometaše očekuje izuzetno važan meč, ali koji definitivno neće biti ključan. 
Traži se reakcija
ArenaIzvor

,,Lavovi“ su nakon poraza od Njemačke imali jučerašnji dan da koliko-toliko ohlade glave i spreme se za duel sa Makedonijom, o kojem se gotovo od žrijeba govorilo da je presudan u borbi za drugu fazu. Ali, s obzirom na to da su Lazarov i društvo iznenadili Sloveniju, jasno je da sve i da konačno upišemo pobjedu na prvenstvima Evrope ne bi imali zagarantovan prolaz.

Situacija u grupi C potpuno se zakomplikovala, ali u taboru naše selekcije ne bave se kalkulacijama, već žele da poprave utisak sa premijere… - Niko ne može biti zadovoljan našom prikazanom igrom. Ipak, nije nešto neo- čekivano, nije se dogodilo nikakvo iznenađenje.

Jesmo odigrali loše, ali možda u ovom porazu nađemo neke dobre stvari. Da shvatimo da moramo još bolje, da damo još više, kako bi dobili neku utakmicu na Evropskom prvenstvu - kazao je iskusni Igor Marković. Iako poraz od Njemačke nije iznenađenje, već realnost, pošto se radi o reprezentacijama sa dijametralno suprotnim kvalitetom, Dragan Đukić bio je razočaran zbog poraza i odnosa naših igrača. Nijesu pokazali prepoznatljivu želju, energiju i borbenost, već su djelovali prilično loše – za zaborav!

Iako će Crna Gora protiv Makedonije igrati nakon nešto više od 48 sati, poslije loše premijere, svima u taboru ,,lavova“ jasno je da se meč sa Njemcima mora zaboraviti. - Bila je to zaista teška utakmica. Treba je što prije zaboraviti. Pokušali smo da se odmah okrenemo duelu sa Makedoncima, koji može biti najvažniji meč. Neće biti lako, posebno ako se zna da je Makedonija uspjela da savaldala Sloveniju. Dakle, moramo se oporaviti i mnogo bolje zaigrati – kazao je Miloš Vujović, lijevo krilo Crne Gore.

Crnu Goru očekuje duel protiv Makedonije, a upravo taj meč još od žrijeba projektovan je kao najvaž- niji, odnosno kao šansa u kojoj se može tražiti viza za drugu fazu. Ali, Crna Gora je igrom razočarala, a Makedonija pobjedom iznenadila, pa i u slučaju velike pobjede ,,lavovi“ bi svakako morali da strijepe za prolaz. - Stalno smo pričali o toj utakmici protiv Makedonije. Mislili smo da ćemo protiv Njemačke odigrati dobro, kako bismo na planu samopouzdanja na nivou dočekali meč protiv Makedonaca.

Oni su savladali Sloveniju i na kraju možda ni naša pobjeda u tom meču neće biti dovoljna za prolaz dalje. Sve se zakomplikovalo - priznao je Marković. Iznenađenje? Makedonci su u prvom kolu pobijedili Sloveniju, bronzanu selekciju sa prethodnog Svjetskog prvenstva. Za neke je to veliko iznenađenje, za neke nije. To je selekcija koja ima španskog stručnjaka Raula Gonzalesa na klupi i jednog od najboljih igrača na svijetu - Kirila Lazarova.

 - Makedonija igra dobro. Imaju sjajnog trenera Raula, imaju Lazarova, Stoilova, dva dobra golmana. Ma jednostavno, to je jedna ozbiljna reprezentacija. Baš zbog toga, nije me iznenadila njihova pobjeda nad Slovenijom, ali jeste njihova dobra serija od 7:0 kada su okrenuli rezultat. U današnjem rukometu je sve moguće, to je takođe pokazao i meč Švedske i Islanda - objasnio je Marković.

Portal Analitika