Fudbal

Redsi prekinuli niz Sitija

Ekipa Liverpula pobijedila je Mančester Siti sa 4:3 (1:1), u derbiju 23. kola engleske Premijer lige.
Redsi prekinuli niz Sitija
Sportski portaliIzvor

Izabranici Pepa Gvardiole doživjeli su prvi poraz ove sezone u domaćem šampionatu, pošto su prethodno na 22 odigrana meča imali skor od 20 pobjeda i dva remija.

"Redsi" su uspjeli da iskoriste neke katastrofalne greške u zadnjoj liniji Sitija i time slome rivala. Igrao se odličan meč na Enfildu, a poslije 45 minuta igre na semaforu je bilo 1:1. Ekipa Jirgena Klopa veoma brzo je stigla do gola prednosti, pošto je Okslajd-Čembrlen sjajnim udarcem savladao Edersona.

Liverpul je nastavio da pritiska, ali ono što ih krasi cijele sezone jeste manjak koncentracije u odbrani. Kod drugog gola loše su reagovali Gomeš i Karius, a Liroj Sane je postigao pogodak.

U nastaku meča – dominacija slavnog kluba, ali i povratak Sitija u kasnim minutima meča. Čembrlen je poslao odličan pas ka Firminu koji je dobio duel sa Stounsom i potom lijepim udarcem savladao golmana Sitija.

Samo dva minuta kasnije, nova greška u odbrani "Građana". Otamendi je izgubio loptu na svojoj polovini terena, Salah je ukrao, potom poslao ka Maneu, koji je preciznim šutem postigao gol za 3:1.

Nova greška ekipe Mančestera uslijedila je u 68. minutu. Ederson je loše ispucao loptu prilikom izlijetanja sa gola, Salah je došao do lopte i lobovao golmana za delirijum na tribinama i veliku prednost "Redsa".

Ipak, Liverpul je ponovo umalo ispustio veliku prednost. Bernardo Silva je u 84. minutu smanjio na 4:2, a potom je Gundogan u nadoknadi vremena uneo nemir u redove ekipe Jrigena Klopa, 4:3.

Aguero je do kraja meča imao dve šanse, ali nije uspio da donese veliki bod Sitiju. Ekipa Pepa Gvardiole i dalje se nalazi ubjedljivo na prvom mjestu Premijer lige sa 15 bodova više od Junajteda (utakmica manje), Liverpula i Čelsija.

Portal Analitika