Fudbal

Kejn pomjera granice

Engleska dugo nije imala golgetera kakav je Hari Kejn.

Kejn pomjera granice
ArenaIzvor

As Totenhema je sa dva pogotka protiv Evertona prestigao legendarnog Tedija Šeringema i izbio na čelo klupske liste strijelaca u istoriji Premijer lige sa 98 golova.

Istovremeno, Kejn je postao treći igrač u istoriji Premijer lige koji je postigao 20 i više golova u četiri uzastopna prvenstva. Prije njega to je uspjelo samo Alanu Šireru i Tjeriju Anriju.

- Hari Kejn je tako talentovan igrač, tako profesionalan... Veoma sam srećan zbog njega. Zaslužuje sve što mu se dešava i sve pohvale. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde u Premijer ligi. Dobra stvar je što je rekord Džimija Grivsa (najbolji strijelac Totenhema u Premijer ligi sa 220 golova, prim. aut) daleko, tako da ne može svake sedmice da sruši neki - našalio se menadžer ,,pijevaca“ Maurisio Poketino.

Trijumf Totenhema nagovijestio je Hjon-Min Som, a zaključio Kristijan Eriksen. Londonski tim je peti, sa istim brojem bodova i utakmicom manje od Liverpula. Čelzi je vezao četvrti uzastopni remi u svim takmičenjima. ,,Plavci“ su bili blijedi protiv Lestera - sačuvali su mrežu, ali nijesu uspjeli da postignu makar gol. Tim Antonija Kontea je izjednačen sa Junajtedom, koji tek treba da odigra svoj meč 23. kola.

Portal Analitika