Crna hronika

Vozač kaže da nije vidio Vuksanovića

Osnovno državno tužilaštvo Kotor saopštilo je juče da nema elemenata krivičnog djela u slučaju napada na Adrijana Vuksanovića poslanika Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore. Na njega je u petak veče dok je šetao rivom naletio automobil. Povodom prijave Vuksanovića, policija je pronašla vozilo i na informativni razgovor privela vozača S. R. 
Vozač kaže da nije vidio Vuksanovića
PobjedaIzvor

- U svojoj izjavi S. R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve, ali da prolaskom navedenim putem nije ni primijetio Vuksanovića. U prostorijama OB Tivat identičnu izjavu je dao i suvozač S. R. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - kazali su iz policije, uz napomenu da je o stavu nadležnog tužioca upoznat i Vuksanović. Polanik Vuksanović prijavio je nadležnim organima da je u petak veče, oko 23.15 sati, doživio neprijatnost u Donjoj Lastvi.

Nakon druženja sa prijateljima, Vuksanović se, kako je izjavio medijima, prošetao rivom, a kada je prošao Crkvu Sv. Roka, iz suprotnog smjera je naišao automobil. „Vozilo je išlo polako, ali kada su me vidjeli, automobil je naglo ubrzao ka meni. Prvo sam pomislio da se neko šali, da je to neko možda od mojih prijatelja, ali kada sam vidio naglo skretanje automobila, skočio sam u stranu.

Uspio sam, međutim, da se okrenem i vidim broj tablica - kazao je Vuksanović, naglašavajući da se radilo o automobilu metalik sive boje tivatskih registracija. Napad na Vuksanovića najoštrije je osudila predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović. Ona je pozvala nadležne organe da utvrde je li pomenuti događaj motivisan političkim djelovanjem HGI-ja i njenim predstavnikom u parlamentu ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca u kojem je Vuksanović doživio veliku neprijatnost. - Očekujemo da će institucije brzo i efikasno riješiti ovaj nemili događaj, imajući u vidu i slične pojave koje su bile upućene protiv političkih predstavnika Hrvata u Crnoj Gori – navela je Vučinović.

Portal Analitika