Politika

Novi gradonačelnik „čeka“ predsjedništva DPS-a i SD-a

Predsjedništva DPS-a i SD-a trebalo bi narednih dana da usaglase kadrovska rješenja koja će činiti cetinjsku vlast i ko će biti novi gradonačelnik – saznaje Pobjeda. Kako nam je nezvanično rečeno, DPS čeka partijskog lidera Mila Đukanovića da se vrati iz inostranstva, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva.
Novi gradonačelnik „čeka“ predsjedništva DPS-a i SD-a
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Zvanično o ovoj temi nije htio da govori politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, već je Pobjedu uputio na predstavnike pregovaračkog tima Daliborku Pejović i Jovana Martinovića. Oni se, međutim, nijesu javili na Pobjedine pozive.

Vlast u prijestonici vršiće DPS, sa 16 odbornika, i Socijaldemokrate, koje imaju dva odbornička mjesta. Socijaldemokrate su u pregovaračkoj platformi potencirale da im rukovodeće pozicije nijesu prioritet, već „program i način rješavanja brojnih izazova u kojima se Cetinje nalazi“.

Iako još nema konačnog dogovora o kandidatu za gradonačelnika, u medijima se pominjalo ime Aleksandra Kašćelana, člana cetinjskog odbora DPS-a, ali i Oskara Hutera, Borislava Prlje, Borislava Pravilovića, Miloša Ražnatovića i Sretena Mrvaljevića.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika