Društvo

Inspekcija provjerava postupanje podgoričkog centra za socijalni rad

Inspekcija je juče počela provjeru dokumentacije u podgoričkom centru za socijalni rad istražujući da li je bilo propusta u slučaju samohrane majke koja nije bila u programima socijalne podrške iako je bez posla, a izdržavala je troje djece i čija je dvogodišnja kćer u srijedu ujutro pronađena mrtva u njihovom podstanarskom stanu.
Inspekcija provjerava postupanje podgoričkog centra za socijalni rad
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Informaciju o smrti djevojčice saopštila je organizacija „Banka hrane“ navodeći, pored ostalog, da je dijete bolovalo od dijabetesa koji je naslijedila od oca.Prema saznanjima Pobjede i u Kliničkom centru, kao i Domu zdravlja Podgorica, juče su istraživali koji je ljekar vodio djevojčicu, koju je terapiju koristila, te kada joj je ustanovljena dijagnoza.

Djevojčica je sahranjena juče, a nalaz obdukcije koju je uradila dr Dragana Čukić, i koji treba da da odgovor o uzroku smrti biće saopšten narednih dana.

Kako je Pobjedi potvrđeno, porodica djevojčice je u srijedu, u osam sati ujutro, pozvala Hitnu pomoć, a tim koji je stigao nakon 15-ak minuta samo je mogao da konstatuje smrt.

Ustanovili su da je djevojčica bila mrtva znatno prije nego je upućen poziv Hitnoj, zbog čega je ljekar i naložio obdukciju.

Smrt dvogodišnje djevojčice izazvala je burne reakcije javnosti posebno zbog toga što su iz „Banke hrane“ podsjetili da su u više navrata apelovali da se pomogne toj porodici.

Grupa građana pokrenula je i peticiju kojom traži ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, koji je nakon toga saopštio da je naložio da se ispita postupanje ustanova koje pripadaju resoru na čijem je čelu kako bi se utvrdilo zašto ova porodica nije imala socijalnu podršku.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: M. Babović

Portal Analitika