Crna hronika

Osuđen bivši direktor Radija Berane

Povodom pravosnažne presude kojom je bivši direktor Radio Berana Milan Šcekić osuđen zbog zloupotrebe službenog požaja u produženom trajajanju, saopštenjem se oglasio Savjet tog radija.Saopštenje Savjeta Radija Berane prenosimo integralno.

Osuđen bivši direktor Radija Berane
Portal AnalitikaIzvor

“Obavještavamo javnost da je Viši sud u Bijelom Polju  potvrdio presudu Osnovnog suda u Beranama da  je bivši direktor Radio Berana Milan Šćekić izvršio produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Bivši direktor je  osuđen na  zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uslovno godinu dana, i obavezan da Radio Beranama plati 4.464,17 evra na ime utvrđenih zloupotreba, pod prijetnjom posledica prinudnog izvršenja.

radio-beraneSavjet Radio Berana ne želi da komentariše visinu kazne, ali moramo da izrazimo zadovoljstvo što je i na sudu potvrđeno da su se u četvorogodišnjem  mandatu prethodnog Savjeta i direktora u Radio Beranama dešavale nezakonite radnje, koje su znatno doprinijele da se Radio Berane i danas nalazi u teškoj situaciji.  Podsjećamo javnost da je nezavisna revizija dala negativan nalaz za poslovanje od 2013-2015, a da je prvi pozitivan nalaz dobijen  za poslovanje u 2016., odnosno periodu u kome je sadašnja uprava vodila beranski javni servis.

Savjet Radio Berana se zaposlenima zahvaljuje na profesionalizmu koji pokazuju, kao i ličnom strpljenju i žrtvi koju podnose zbog teške situacije u kojoj se nalaze. Ovom  presudom su  dobili bar moralnu satisfakciju  da su bili u pravu dok su godinama upozoravali na zloupotrebe koje su se dešavale u Radiju.

Uvjereni smo  da će od ove godine, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa osnivačem doći i do boljih dana za zaposlene na materijalnom planu, posebno u smislu redovnosti isplate zarada i isplate zaostalih plata koje su u prethodne tri godine marljivim radom  itekako zaradili.

Javnosti Berana, našim vjernim slušaocima i posjetiocima portala se takođe zahvaljujemo na podršci, uz obećanje da će naš program iz dana u dan biti sve bogatiji i da  Radio ostaje prva adresa na kojoj će dobijati aktuelne i istinite informacije iz Berana”, zaključuje se u saopštenju Savjeta lokalnog javnog emitera Radio Berane.

Portal Analitika