Politika

Smolović kandidat da zamijeni Žurića

Petar Smolović najozbiljniji je kandidat za novog predsjednika opštine Bijelo Polje. On će na toj funkciji zamijeniti Aleksandra Žurića, kojem drugi mandat ističe u oktobru. Žurić je krajem prošle godine na sjednici Skupštine opštine najavio da se neće ponovo kandidovati za tu funkciju. Takvu odluku ponovio je 2. januara tokom radnog doručka sa novinarima, uoči Dana opštine. 
Smolović kandidat da zamijeni Žurića
PobjedaIzvor

U izjavi za Pobjedu, Žurić je potvrdio da je odluku još ranije donio.

- Više puta sam u protekloj godini, čak i na sjednicama lokalnog parlamenta, najavljivao da neću, poslije dva na osnovu podrške građana Bijelog Polja vjerujem uspješna mandata tražiti podršku na izborima u maju ove godine, kazao je Žurić. On ističe da će Predsjedništvo DPS-a, u saradnji sa odborom iz Bijelog Polja zajednički donijeti odluke njegovom daljem o angažmanu.

- O mom daljem angažmanu i svemu ostalom vezanom za predstojeće lokalne izbore odlučiće se u dogovoru sa Predsjedništvom stranke koje mi mi je dva puta i dalo saglasnost za obavljanje ovog odgovornog posla, rekao je Žurić.

Prema informacijama Pobjede, Demokratska partija socijalista bi 12. januara trebala da odluči o novom angažmanu Žurića. Petar Smolović od maja 2016. godine obavlja funkciju potpredsjednika opštine. Žurić će na sjednici SO, koja je zakazana za 26. januar, podnijeti izvještaj o radu za 2017. godinu.

Portal Analitika