Košarka

BOŠKOVIĆ: Da otvorimo Superligu pobjedom

U okviru prvog kola Top 8 faze BTravel WABA lige, Budućnost Bemax sjutra od 19 časova dočekuje zagrebački Medvešćak. Prvi strateg podgoričkog tima, Goran Bošković, poručuje da će agresivnom odbranom i borbenim pristupom ići na pobjedu.
BOŠKOVIĆ: Da otvorimo Superligu pobjedom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- U goste nam dolazi ekipa koja igra jako kvalitetnu košarku. Nezgodan je protivnik u svakom slučaju. Bitno je kako sa psihološke strane, tako i u rezultatskom smislu da otvorimo Superligu pobjedom. U ovom momentu ne možemo reći da nam je forma na nekom zavidnom nivou, tako da u sjutrašnjoj utakmici očekujem da dobijemo praktično na agresiju i na želju, nego na formu, iz objektivnih razloga. To kažem jer imamo nove igračice, kao i zbog određenih povreda odranije. Sjutra očekujem veliku agresiju u odbrani, borbenost i veliku želju svih 40 minuta - podvukao je Bošković.

Kapitenka Božica Mujović napominje da je sastav Budućnosti pretrpio izmjene u prethodnom periodu, zbog čega ekipa još uvijek nije uigrana.

- Utakmicu ćemo početi u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodni dio sezone. Vratile su se iz povrede Kapor i Topuzović, kao i nova igračica Džebo, a tu je i nova Amerikanka na poziciji centra, tako da nijesmo dobro uigrane. Na nama je da pokažemo agresivnost u utakmici, koju smo dosta vježbali na treninzima, da otvorimo novu godinu pobjedom i da težimo fajnal-foru - istakla je Mujović.

Košarkašica „plavih“ Kristina Topuzović je kazala da sjutrašnji rival ima mladu ekipu koja igra agresivno.

- Nadam se da ćemo startovati pobjedom i da ćemo se uigrati što bolje. Igrali smo sa Medvešćakom već, ja lično više puta. Imaju mladu ekipu koja igra agresivno. Nadam se da ćemo ako uđemo skoncentrisano i sa puno volje i želje, uspjeti utakmicu da završimo na najbolji mogući način, a to je pobjedom - poentirala je Topuzović.

Portal Analitika