Kultura

„Elegija lovora“ učestvuje na „Talentima Berlinala“

Projekat crnogorskog dugometražnog igranog filma „Elegija lovora“, po scenariju i u režiji Dušana Kasalice, selektovan je za program „Berlinale talents“ (Talenti Berlinala) u okviru prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.
„Elegija lovora“ učestvuje na „Talentima Berlinala“
PobjedaIzvor

Kasalica će imati priliku da od 17. do 22. februara razmijeni iskustva sa još 250 autora i autorki iz 81 zemlje svijeta. Za sve će to biti prilika da preispitaju svoja umjetnička polazišta, odnos prema filmskoj umjetnosti, ali i da dodatno razviju svoje buduće filmske projekte.

„Elegija lovora“ je krajem prošle godine dobila finansijsku podršku od 20.000 eura na konkursu Filmskog centra Crne Gore, u okviru kategorije za razvoj projekta.

- „Elegija lovora“ je originalna priča, u kojoj se miješaju stvarnost i magijski realizam, uz već potvrđen osoben pristup autora. Takođe, projekat posjeduje ogroman potencijal za uspjeh na međunarodnom nivou – saopštila je komisija Filmskog centra.

Na sajtu Berlinskog festivala navodi se da „Elegija lovora“ donosi priču o samouvjerenom univerzitetskom profesoru, kroz nekoliko epizoda iz života i fantazije, sa ciljem prevazilaženja narcizma i ega. Projekat nastaje u produkciji Meander filma. Producentkinja je Jelena Angelovski.

Ovo je drugi put da Kasalica učestvuje u okviru programa „Berlinale talents“. Njegovi kratki igrani filmovi „Biserna obala“ i „Soa“ osvojili su značajne nagrade na festivalima u regionu.

Portal Analitika