Tenis

Đoković Timu prepustio samo pet gemova

Novak Đoković ponovo igra! Srpski teniser, koji je prethodnih šest mjeseci bio van terena zbog problema sa laktom, vratio se na egzibiciji Kujong u Melburnu.
Đoković Timu prepustio samo pet gemova
Portal AnalitikaIzvor

Đoković je zaigrao prvi put poslije predaje četvrtfinalnog meča na Vimbldonu Tomašu Berdihu i julu i upisao pobjedu. On je savladao Dominika Tima iz Austrije rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:4 poslije 64 minuta igre.

Mnogi su strahovali kako će Đoković reagovati poslije najduže pauze u karijeri, a posebno jer je odložio početak sezone jer je preskočio najavljene turnire u Abu Dabiju i Dohi, ali je njegov povratak bio u velikom stilu.

To jeste bio egzibicioni meč i to na početku sezone, kada se igrači tek zagrijevaju, ali je takođe činjenica da je Novak naspram sebe imao petog tenisera svijeta. Iako je prvi put u karijeri odigrao duel sa "rukavom", steznikom za lakat, djelovao je impresivno. On je u prvom setu bio dominantan, čak tri puta je oduzeo servis rivalu i poslije samo 21 minut igre vodio je 6:1.

Tim se "probudio" u nastavku, pa je prvi stigao i do brejk lopte, od ukupno sedam u tom dijelu igre, ali ih nije iskoristio. U devetom gemu viđena je žestoka bitka, kad se i prelomio meč (4:4). Austrijanac je pokušao da produži duel, ali se srpski as spasio od žestokih napada i na kraju slavio.

Novak je bio zadovoljan igrom koju je pružio, a publika onim što je vidjela na terenu - sjajnu partiju, uprkos tome što se radilo o egzibicionom meču.

Portal Analitika