Politika

CETINJE: Pravilović i Prlja u igri za gradonačelnika?

Prođoše i Novogodišnji i Božićni praznici, a na Cetinju još uvijek nema ni naznaka ko bi mogao biti novi gradonačelnik, ko će biti imenovan za predsjednika Skupštine, čak nema ni datuma kada će biti održan nastavak  konstitutivne sjednice Skupštine prijestonice. Ono što je izvjesno je da se čeka potpis Demokratske partije socijalista na već postignuti Sporazum DPS – SD, o formiranju vlasti u prijestonici. 
CETINJE: Pravilović i Prlja u igri za gradonačelnika?
Jelena Đukanović
Jelena ĐukanovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Nekoliko dana prije isteka prošle godine, održana je Konstitutivna sjednica Skupštine prijestonice na kojoj su verifikovani mandati odbornicima u prijestoničkom parlamentu, nakon čega je predsjedavajući, najstariji odbornik dr Mića Perazić prekinuo sjednicu.

Imena: Danima se u prijestonici spelkulisalo imenima ko će biti gradonačelnik, nakon što je Aleksandar Bogdanović imenovan za ministra kulture.  Prvo je to bio Aleksandar Kašćelan, onda Oskar Huter, nakon toga mogla su se čuti imena Borislava Prlje i Borislava Pravilovića.

Kako se moglo čuti „novi gradonačelnik će biti iznenađenje za sve“. I dok predsjednik Skupštine mora biti neko ko je se nalazio na izbornoj listi DPS-a, to ne važi za gradonačelnika. Mnogo je manje interesantna funkcija predsjednika Skupštine prijestonice. Na toj funkciji, u jednom trenutku, viđena je Maja Ćetković.

Izbori na Cetinju održani su 26. novembra, tako da u svakom slučaju vremena za odličivanje ima. Na lokalnim izborima održanim 26. novembra, najviše mandata - 16, osvojila je Demokratska partija socijalista, dok su po pet osvojili GP URA i Demokrate. Tri mandata osvojila je Socijaldemokratska partija, dok su po dva osvojili Socijlademokrate i Stara Garda liberala.

J.Đ.

Portal Analitika