Politika

SNP u Ulcinju i Beranama ide sa Frontom

Socijalistička narodna partija nastupiće na lokalnim izborima u Ulcinju i Beranama u koaliciji sa Demokratskim frontom, odlučeno je juče na sjednici Izvršnog odbora partije, kojoj su prisustvovala 22 člana, od 36, saznaju Dnevne novine.



SNP u Ulcinju i Beranama ide sa Frontom
Dnevne novineIzvor

Za beranske lokalne izbore je sve dogovoreno, dok je za Ulcinj ostalo da se preciziraju “finese”, tako da se zvanična potvrda očekuje danas.

Na sjednici su odobrene liste iz Ulcinja i Berana, koje su dostavili opštinski odbori. Prema nezvaničnim izvorima DN, u koaliciji u Ulcinju sa SNP i DF najvjerovatnije će biti i Demos koji u ovom gradu predvodi Lekićev sestrić Nikola Mirović. Nosilac liste SNP u Beranama je aktuelni predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, dok će u Ulcinju to biti Andrija Ćetković, koji je na čelu lokalnog odbora SNP.

Nakon jučerašnje odluke SNP-a, očigledno da otpada priča o zajedničkom djelovanju građanske opozicije u Crnoj Gori, čiji je dio bila i nekada najjača opoziciona partija u Crnoj Gori.

Mediji su nedavno objavili da će Demokrate Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića najvjerovatnije u koaliciji nastupiti u Podgorici, te da ostatak “građanske opozicije” (SNP, Demos i SDP) neće biti uključen u ovaj dvojac.

SDP je juče najavila da će na lokalnim izborima u Ulcinju nastupiti samostalno. Iz te partije je juče saopšteno da će nosilac liste biti predsjednik Opštinskog odbora SDP – Ulcinj Naser Resulbegović,

SDP će nastupiti pod sloganom „Da oživi Ulcinj“ čime, kako navode u saopštenju, sugerišu na teško stanje u kojem se nalazi ova opština, a koje je rezultat neodgovornog odnosa vlasti prema gradu.

“SDP kao najjača opoziciona partija u SO Ulcinj će ponuditi sveobuhvatan program sa konkretnim mjerama i prioritetima kojim bi trebalo da se pokrene obnova Ulcinja. Ulcinj sa svim potencijalima zaslužuje da bude lokomotiva razvoja, posebno kada je riječ o turizmu, a ne kao što je sada grad iz kojeg omladina odlazi jer u njemu sa postojećom vlašću ne vidi perspektivu”, poručuju iz ulcinjskog Odbora SDP-a.

Da bi Ulcinj oživio neophodne su, kako navode u SDP-u, političke promjene i što veća podrška građana Ulcinja izbornoj listi SDP-a.

“Izbornu listu SDP – Ranko Krivokapić- Da oživi Ulcinj sačinjavaju ljudi koji su ugledom, profesionalnim profilom i kvalitetom prepoznati kao nosioci promjena i svježih ideja koje su potrebne našem gradu”, saopštio je lokalni SDP.

Kandidati SDP su građani iz svih djelova opštine Ulcinj, svih konfesija i nacionalnosti što je na tragu bogate tradicije građanskog i multikulturalnog Ulcinja koju je, kako ističu, SDP uvijek njegovao.

Nosilac izborne liste Demokrata u Ulcinju biće Miloš Kopitović.

“Trenutna vlast je Ulcinj dovela do najnižih grana. Uništila je privredu. Sve što je nekad radilo i privređivalo odavno je pod katancem. Njihova „vizionarska“ politika je turizam, najunosniju privrednu granu od koje je mogla lijepo da živi cijela opština, srozala, a sezonu svela na petnaest dana. Infrasrukturnih projekata ni na vidiku. Sport i kultura skoro da ne postoje. Sve ovo su razlozi da se Ulcinjanke i Ulcinjani osvrnu oko sebe i poklone povjerenje ljudima koji su i u Budvi, i u Kotoru, i u Herceg Novom pokazali kako se može kad se hoće. A Demokrate su poznate po tome da je za nas i riječ zakon”, saopštio je Kopitović.

 

Portal Analitika