Rukomet

Đukić: Umjereni sam optimista

Uvijek može bolje. Ali dobro je. Umjereni sam optimista, kazao je okupljenim novinarima selektor „lavova“ Dragan Đukić nakon današnjeg treninga u Verde kompleksu, komentarišući trenutno stanje ekipe na mentalnom i taktičkom nivou u završnoj fazi priprema za EP.
Đukić: Umjereni sam optimista
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ekspedicija crnogrskih rukometaša za par dana putuje u Hrvatsku, gdje ih očekuje nastup na Evropskom prvenstvu. Prvu utakmicu, izabranici Dragana Đukića odigraće u subotu kada će odmjeriti snagu sa Njemačkom, a onda će uslijediti dueli protiv Makedonije (15.01) i Slovenije (17.01).

Tri najbolje ekipe iz grupe idu u glavnu fazu, najgora otpada i ide u drugi šešir za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Đukić je komentarišući stanje pivota Nemanje Grbovića napomenuo da je spreman i da je odradio kompletan trening.

- Grbović je odradio trening od početka sa nama... To je to što smo planirali ... Spreman je kao što ste vidjeli... Bio je spreman da igra u Hrvatskoj, ali nijesmo htjeli ništa da rizikujemo - podvukao je Đukić.

rukomet2

Selektor „lavova“ je kazao da su u toku završne pripreme za EP i analize protivnika u grupi.

- Analiziramo Njemce ove dvije utakmice koje su imali protiv Islanda, Makedonce, i tako...Odbrojavanje je krenulo, najvažnije je da smo zdravi, imamo dobre uslove za rad i dobru atmosferu - ocijenio je Đukić.

Kada je riječ o Vuku Borozanu i njegovoj povredi, u svjetlu novih okolnosti da nije se javio nikome, a nije došao ni na okupljanje reprezentacije, Đukić je bio štur na riječima i samo je podsjetio na ono što je govorio i ranije - da i dalje ima otvorena vrata za sve.

- Ništa ne znam novo o Borozanu, ako vi znate - kazao je Đukić i dodao: Rekao sam od početka da ću imati otvorena vrata za svakoga, u svakom trenutku... Tako da ih neću ni sada zatvarati, a da li je neobično, to procijenite sami.

rukomet4

Na novinarsko pitanje kako ekipa funkcioniše bez njega, i da li je zadovoljan trenutnim stanjem, Đukić je kazao:

- Borozan je vodeći igrač ove generacije, nema u to nikakve sumnje, ali kažem još jednom - sa i bez Borozana, možemo jedino nešto da uradimo kao tim... Tako smo igrali prethodne utakmice, tako smo igrali i protiv Češke, kad nas je još više nedostajalo, i prošle godine na Kroacija kupu, igraćemo i sada, to je izgleda naša sudbina - ocijenio je Đukić.

Crna Gora je znala da iznenadi velike ekipe, a koliko je to moguće u ovim okolnostima na predstojećem EP, ostaje da se vidi. Đukić napominje da je važno što u Zagreb idu mirne glave.

rukometcg

- Nekad su to prevelika očekivanja koja imamo. Ovog puta čini mi se da idemo mirne glave i to mi je nekako najvažnije da nijednu grešku ne napravimo u toj atmosferi koju smo izgradili. Mi smo definitivno autsajderi u ovoj grupi tu se ništa nije promijenilo. Makedonija je definitivno u dobroj fromi, Slovenija i Njemačka su u jako dobroj formi... ni kod bukmejkera ne stojimo baš nešto ...planirali su da ćemo izgubiti ubjedljivo u ovoj utakmici sa Hrvatskom pa nijesmo, tako da imamo mi svoje šanse, imamo jedan tim koji je disciplinovan, koji je borben i vjeruje u sebe tako da nemamo razloga da bilo kome ustuknemo, to sam rekao više puta i ponavljam - mi ćemo se u svakom slučaju boriti sa svakim od rivala koji izađu pred nas - poentirao je Đukić.

Portal Analitika