Društvo

Najtopliji Božić u posljednjih 69 godina, uskoro nove padavine

U Crnoj Gori danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i najvišom dnevnom temperaturom do 19 stepeni. 
Najtopliji Božić u posljednjih 69 godina, uskoro nove padavine
Luka Đurić
Luka ĐurićAutor
Portal AnalitikaIzvor

U nastavku dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa povremenim sunčanim intervalima i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine. 

U višim oblastima na sjeveru Crne Gore očekuje se umjeren jugoistočni vjetar a maksimalna dnevna temperatura vazduha biće iznad prosječne za današnji dan i ona će se kretati od 9 do 19 stepeni, koliko se očekuje na primorju.

More malo do umjereno talasasto, na otvorenom umjereno talasasto. Vjetar dominantno jugoistočni i istočni brzine od 8 do 20, a povremeni udari na otvorenom dostizaće oko 35 čvorova. Temepratura površine mora na otvorenom oko 14 stepeni a vazdušni pritisak na nivou mora biće visok oko 1025 milibara.

Najtopliji Božić u posljednjih 69 godina

Juče je na području Glavnog grada izmjereno 18.5 stepeni što je rekordna temperatura vazduha za 7. januar u posljednjih 69 godina. Prošle godine sedmog januara izmjerena je rekordno najniža temperatura vazduha a ove godine sedmi januar na teritoriji Podgorice bio je topliji za 23 stepena a na području Žabljaka za 28 stepeni. 

Kiša od četvrtka

Prema prognozama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u nastavku sedmice očekuje nas pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. Jutarnja temperatura od 1.8 do 9 a maksimalna dnevna do 16 stepeni. Novi nalet kiše očekuje nas u četvrtak i petak a uz to prognozira se i pad temperature koja, te će jutarnja temeratura biti od -2 do 6 a maksimalna dnevna oko 10 stepeni.

Portal Analitika