Fudbal

Novi kiks Reala, Bejl dvostruki strijelac

Real Madrid je ponovo uprskao, iako je Geret Bejl dao dva gola nakon dugog golgeterskog posta.
Novi kiks Reala, Bejl dvostruki strijelac
Portal AnalitikaIzvor

Bio je 17.septembar 2017.godine kada je reprezentativac Velsa pogodio u trijumfu nad Real Sosijedadom. Niko nije vjerovao da će od tog trenutka nekad najskuplji fudbaler svijeta upasti u vrtlog velike krize, malera i povreda.

Prošlo je četiri mjeseca, a Geret Bejl je ponovo radio ono što najbolje umije. Postigao je dva gola, ali ni to nije vredjelo da na Balidosu uzmu cio plijen: Selta - Real Madrid 2:2.

Reklo bi se da je meč pun tempa, šansi na obe strane i lijepih poteza završen pravedno. Selta je bila hrabra i drčna, promašila je i penal. Tačnije, Navas je odbranio udarac Dijega Aspasa i sačuvao vođstvo Kraljeva. Nije vrijedjelo. Selta nije odustajala i nagrađena je u finišu.

Sjajan meč viđen je na Balidosu. Protkan velikim povratkom Gereta Bejla, ali i sjajnim pogotkom Danca Vasa. Vezista Selte je u 33.minutu izašao sam pred gol Reala, a onda šmekerski bocnuo loptu i doveo Seltu u vođstvo.

Bila je to nagrada za više nego hrabru igru Selte koja je i prije i poslije toga mučila Kraljeve. Međutim, domaćin je samo na kratko spustio ruke što je bilo dovoljno Bejlu da se razgoropadi.

Snažan udar Reala uslijedio je odmah poslije gola Selte. Sjajnu loptu odigrao je Toni Kros u dubinu, a Bejl bio brži od rivala i spakovao loptu u mrežu.

Samo 120 sekundi kasnije Bejl je reagovao na centaršut Iska i donio gostima vođstvo.

Ipak, nije tu bila stavljena tačka. Selta je i dalje bila ofanzivno potentna, nije se libila da rizikuje i krene svim silama naprijed. Ređao je tim iz Galcije munjevite i brze akcije, Aspas je razvlačio odbranu Reala kao „panta pitu“ i pored toga što je promašio penal.

Nagrađen je u 84.minutu, pošto je centrirao Gomezu na glavu za konačan rezultat.

Portal Analitika