Fudbal

Levante lak zalogaj za Barsu

"Ponos Katalonije" je danas nastavio trijumfalni niz, uz povratak Osmana Dembelea u startnu postavu. Fudbaleri Barselone pobijedili su na svom Kamp nou ekipu Levantea rezultatom 3:0 (2:0) u 18. kolu Lige Primere.
Levante lak zalogaj za Barsu
Portal AnalitikaIzvor

Barsa je do pobjede došla golovima Lionela Mesija u 12 Luisa Suareza u 38. i Paulinja u 90. minutu.

Mesi je odigrao svoj 400. meč u Primeri i došao do 16. gola u prvenstvu, Paulinjo je postigao svoj sedmi, Suarez 11. pogodak u Primeri, i to su najbolji strijelci Barse ove sezone.

Ernesto Valverde je poslije duže vremena ponovo mogao da računa na Osmana Dembelea od prvog minuta, dok je Havijer Maskerano takođe kao starter možda odigrao posljednji meč u bordo-plavom dresu.

Barselona je krenula silovito od prvog minuta, a već u 12. Mesi je načeo mrežu gostiju iz Valensije. Alba mu je ko zna koji put asistirao, a Mesi je od stative pogodio za 1:0.

Do odlaska na odmor, Barsa je uspjela da duplira prednost, proradio je drugi tandem, sa druge strane, Serhi Roberto je vratio povratnu za Suareza, a ovaj topovskim udarcem od prečke pogodio za 2:0.

U drugom dijelu igre, Suarez je imao dvije velike šanse, promašio jednu izglednu šansu sa peterca, ali je bio neprecizan. U poslednjih pet minuta šansu je dobio i napadač Barselone B Hose Arnaiz umjesto Serhija Roberta.

Valverde je u 67. minutu izveo tek oporavljenog Dembelea, a ušao je Semedo, a ubrzo je i Andre Gomeš zamjenio Inijestu.

U finišu utakmice Đordi Alba je zaradio povredu, ali je srećom poslije nekoliko minuta uspio da stane na nogu i izdrži do kraja.

U poslednjim trenucima utakmice, poslije još jedne sjajne akcije, Mesi je kao na tacni proigrao Paulinja, a Brazilac postigao svoj sedmi pogodak ove sezone u Primeri.

Barsa je zadržala lidersku poziciju sa devet bodova više od Atletika, 11 od Valensije, a sad ima čak 17 više od Real Madrida, koji ima i dva meča manje, a večeras gostuje Selti u Vigu.

Portal Analitika