Društvo

Tivat izdvaja 60.000 eura za malo interventno vozilo

Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat ove godine dobiće još jedno novo specijalno vozilo vrijedno oko 60 hiljada eura. 
Tivat izdvaja 60.000 eura za malo interventno vozilo
Portal AnalitikaIzvor

Toliki iznos novca u budžetu Opštine za 2018. opredijeljen je za kupovinu novog tzv. malog interventnog vozila, namijenjenog za početno gašenje požara u djelovima grada koje karakterišu uske ulice i veliki usponi, a gdje klasični vatrogasni kamioni teško mogu prići.

- Tender za nabavku novog vozila bi uskoro trebalo da bude raspisan i očekujem da ćemo do sredine godine dobiti to vozilo koje će nam značajno olakšati intervencije u gradu i prigradskim naseljima i povećati našu efikasnost. Specifikaciju onoga što nam treba smo već poslali zastupnicima videćih proizvođača tzv. pikap vozila na kakvima se obično izrađuju ovakva mala vatrogasna vozila - kazao je komandir tivatskog Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

Novo vozilo sa posadom od dva čovjeka, tankom vode od oko 300 litara i tankom pjenila od oko 40 litara i ostalom neophodnom opremom, prvo će izaći na teren u dejstvovati u slučaju požara na zgradama u uskim ulicama i time znatno povećati efikasnost intervencije vatrogasaca u najbitnijim - početnim trenucima razvoja požara koga će onda do kraja „savlađivati“ klasični veći vatrogasni kamioni.

Portal Analitika