Društvo

U srijedu međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara (Margaret Ann Uyehara), zajedno sa šeficom regionalne kancelarije Stejt dipartmenta za engleski jezik Džen Mekartur (Jen MacArthur) i predsjednicom Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM Draganom Radoman, zvanično će otvoriti međunarodnu obuku za nastavnike engleskog jezika pod nazivom „Cross-border Classroom Connections“ 10. januara u Budvi.
U srijedu međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika
Portal AnalitikaIzvor

Program će obuhvatiti 40 sati obuke za oko 75 nastavnika engleskog jezika, eksperata i administratora programa engleskog jezika, kao što je Access Microsholarship program, koje finansira Stejt department. Učesnici obuke su iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Tokom pet dana, eksperti za engleski jezik iz Sjedinjenih Država, uključujući Fulbright stipendiste i specijaliste iz regiona, podijeliće svoje znanje i iskustvo sa učesnicima.

Cilj obuke je pružanje podrške profesionalnom razvoju nastavnika i administratora programa engleskog jezika koje finansira Stejt department i razmjena ideja o tome kako podučavati engleski jezik i američku kulturu sa fokusom na medijsku pismenost, kritičko promišljanje i druge vještine neophodne u 21. vijeku. Cilj obuke je takođe da se osnaži regionalna saradnja u ovoj oblasti.

Obuka je inicijativa regionalne kancelarije Stejt dipartmenta za engleski jezik u Beogradu, Ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici i Biroa Stejt departmenta za obrazovanje i kulturu/kancelarije za engleski jezik. Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM sprovodi program.

 

 

Portal Analitika