Košarka

Grin rekorder Voriorsa, tripl-dabl Vestbruka

Golden Stejt Voriorsi pobijedili su Hjuston Roketse u borbi za tron na Zapadu 124:114, dok su Los Anđeles Klipersi poraženi od Oklahoma siti Tandera 117:127.
Grin rekorder Voriorsa, tripl-dabl Vestbruka
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

U utakmici Klipersa i Tandera povredio se i srpski košarkaš Miloš Teodosić, dok je derbi Zapada između Roketsa i Voriorsa lišen potpunog spektakla jer nisu igrali najbolji igrači na obje strane, Kevin Durent i Džejms Harden.

To nije smetalo Drejmondu Grinu da sa 17 poena, 14 skokova i 10 asistencija upiše svoj 21. tripl dabl u karijeri i postane rekorder franšize sa jednim tripl-dablom više od Toma Gole.

Stef Kari je imao 29 poena, Klej Tompson 28, a "Ratnici" su se odlijepili u posljednjoj četvrtini i osigurali pobjedu. Na nešto više od tri minuta do kraja Voriorsi su vodili sedam poena prednosti, potom su napravili mini-seriju od 5:0 i tada je utakmica praktično bila riješena.

Kod "Raketa" su odigrali dobro Erik Gordon sa 30 i Džerald Grin sa 29 poena. Kris Pol je imao 28.

Roketsi su i dalje drugi na Zapadu sa skorom 37-26, a Voriorsi su prvi sa 39-29.

 

U istoj konferenciji, Oklahoma siti je bio bolji od Klipersa, uz novi tripl-dabl Rasela Vestbruka. Vestbruk je završio meč sa 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a Pol Džordž je ubacio 31 i tako produžio pobjednički niz Oklahome na četiri utakmice.

Deandre Džordan je imao 26 poena i 17 skokova, Lu Vilijams je imao 26, a Blejk Grifin je dodao 24. Tim iz Los Aneđelesa je na kraju treće četvrtine vodio tri poena 97:94, ali su Tanderi onda napravili seriju 12:0 na početku posljednje i tada prelomili meč.

Miloš Teodosić je obnovio povredu stopala zbog koje je već propustio 22 utakmice ove sezone. Tanderi su peti u zapadnoj konferenciji sa 39-20, a Klipersi deveti sa 37-17.

 

Portal Analitika