Crna hronika

Ubice Baltića nakon zločina zapalile vozilo

Ubice koje su u ponedjeljak oko ponoći u centru Beograda ispalile 60 metaka u Davorina Baltića (41), državljanina Crne Gore, došle su iz Bosne i Hercegovine – navode ,,Novosti“.
Ubice Baltića nakon zločina zapalile vozilo
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Pobjeda/NovostiIzvor

U toku je prikupljanje materijalnih tragova i dokaza kako bi se zločin rasvijetlio.

Prema nezvaničnim informacijama ,,Novosti“ najmanje dvije osobe su učestvovale u likvidaciji Baltića, koji je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, povezivan sa ,,kavačkim klanom“.

- Da su za egzekuciju angažovani profesionalci svjedoči i činjenica da su dvojica napadača ispalila u Baltića 60 hitaca, gotovo hirurškom preciznošću. Hici su ispaljeni u grudi i glavu. Pritom policajka koja je bila sa njim, sjedjela je na suvozačkom mjestu i nije ni ogrebana - navodi izvor ,,Novosti“.

Policajka M. N., prema pisanju „Novosti“, je poslije zločina, kako je utvrđeno, u kontejner bacila ,,glok“ koji je navodno pripadao Baltiću. Prema nezvaničnim saznanjima, sada se sumnja da je pištolj, zapravo, nosila ona i da je na taj način štitila Baltića.

Operativci beogradske policije u potrazi za ubicama Davorina Baltića pregledali su u srijedu dio snimaka nadzornih kamera sa zgrada na Vračaru, u blizini mjesta zločina. Lica ubica se ne vide, osim automobila ,,tojote“, koji je pronađen zapaljen u Ulici Braće Srnić, na Voždovcu.

Baltić je ubijen oko 23 sata 1. januara u trenutku dok je ,,golfom 7“ ulazio u garažu zgrade u Ulici internacionalnih brigada 50, gde je iznajmio stan i živio sa porodicom. U garaži, policija je tokom uviđaja pronašla još tri automobila, koja pripadaju njemu - dva ,,audija“ i ,,škodu oktaviju“. Kada je krenuo da se parkira, na prilasku garaži, iz mraka su izašla dvojica napadača i osula paljbu.

Portal Analitika