Politika

Gegaj: Predsjednik opštine i predsjednik SO nakon Božića

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj najvio je da će nastavak konstitutivne sjednice SO Tuzi biti održan nakon pravoslavnog Božića. On je u izjavi za Pobjedu istakao da očekuje da će na toj sjednici biti izabran predsjednik opštine iz DPS-a kao i predsjednik SO iz Demokratske unije Albanaca.
Gegaj: Predsjednik opštine i predsjednik SO nakon Božića
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

- Očekujem da će pregovaračka grupa, odmah nakon pravoslavnog Božića, izaći sa konkretnim prijedlogom političkih subjekata koji će činiti koaliciju tj. formalizovati koaliciju. Mislim da će najvjerovatnije, biti formirana vlast DPS sa tradicionalnim koalicionim partnerima DUA i BS - kazao je Gegaj.

On je rekao da očekuje da će predsjednik SO biti dosadašnji predsjednik Fadilj Kajošaj.

- Predsjednik opštine će biti iz redova DPS koja je dobila ubjedljivo najveću podršku građana na zadnjim lokalnim izborima u Tuzima – precizirao je Gegaj.

Prema njegovim riječima, sigurno da će i Bošnjačka stranka biti zastupljena sa svojim kadrovima.

- Uostalom, i dosadašnji sekretar Skupštine iz BS je veoma korektno, stručno i profesionalno obavljala svoj posao. Bitno je da se što prije formira vlast i da nastavimo realizaciju investicija koje su u toku, kao i onih koje su planirane i budžetom za ovu godinu. Naš prvi zadatak nakon izbora rukovodstva parlamenta i opštine je da usvojimo budžet za ovu godinu - zaključio je Gegaj.

Portal Analitika