Fudbal

Premijer liga: Glasine i potencijalni transferi

Početak zimskog prelaznog roka u Premijer ligi obilježio je Liverpul sa akvizicijom Virdžil Van Dajka za vrtoglavih 75 miliona funti. I Arsenal je pojačao svoje redove sa grčkim defanzivcem Mavropanosom za svega dva miliona eura, a evo ostalih glasina i potencijalnih transfera. 
Premijer liga: Glasine i potencijalni transferi
Portal AnalitikaIzvor

Arsenal se okreće Obamejangu

Arsenal će u zimskom prelaznom roku pokušati da unajmi zvijezdu Borusije Dortmunda Pijer Emerik Obamejanga, ukoliko Sančez (kojem ugovor ističe krajem sezone) odluči da napusti klub, piše ''Gianluca Di Marzio''.

PSG mjerka Kontea

konte250716

Paris Sen Žerman već razmatra Antonia Kontea kao buduću zamjenu za Unai Emerija. Sudeći prema nagađanjima vodeći tim Lige 1 će na ljeto dati otkaz Špancu, i planiraju da ga zamijene sa Konteom jer su, kako izvori govore, oduševljeni kako je prošle sezone vodio Čelsi do titule Premijer Lige.

Konte je u par navrata za Skz Sport Italia kazao da ne cilja visoko kada je zimski prelazni rok u pitanju jer ''rijetko dobije igrače koje traži''.

Murinjo se okreće Kovačiću

kovacicreal0710

Žoze Murinjo vjeruje da bi akvizicija Matea Kovačića iz Real Madrida riješila trenutne probleme Mančester Junajteda.

Kako piše Don Balon, Zidan nije spreman da se rastane od Hrvata ali takođe navode da Murinjo neće prihvatiti ne kao odgovor te da će uraditi sve što može da dovede Kovačića do kraja zimskog prelaznog roka.

Kutinjo može izazvati Barsi probleme?

kutinjo508

Španski Gol Digital tvrdi da bi Barselona mogla da bude u problemima ako kupe Fiipa Kutinja iz Liverpula.

Naime, plata koju nude Brazilcu može da prekrši FFP (finansijski fer plej) i moglo bi dovesti do isključenja Barselone iz Lige Šampiona na makar godinu dana.

Odlazak Sančeza, Liverpul ulazi u trku

sancez100517

Prema pisanju Don Balona, Liverpul razmatra da uđe u trku za Sančeza kako bi popunili rupu koju bi stvorio odlazak Kutinja.

Čileanac iz Arsenala se već duže vrijeme veže za prelazak u Mančester Siti ali prema navodima Liverpul razmatra mogućnost da u zadnjem trenutku ponudi koju funtu više.

Murinjo nudi 50 miliona za Rouza

dr

Žoze Murinjo zahtijeva od uprave kluba da uputi ponudu od 50 miliona za Totenhemovog Deni Rouza.

Kako piše The Sun, Murinjo već duže vrijeme prati engleskog internacionalca i želi da sa njim pojača opcije na lijevoj strani.

Totenhemov lijevi bek će van treninga biti makar tri nedjelje zbog povrede koljena, ali uprkos tome, Murinjo želi da ga dovede u svoje redove prije kraja zimskog prelaznog roka.

Gvardiola želi da potroši 50 miliona u Januaru

gvardiola3006187

Prema pisanju The Sun-a, Pep Gvardiola želi da potroši 50 miliona u Januaru. Vođa lidera tabele želi da sa ovim novcem osigura kupovinu Aleksisa Sančeza i dovede jednog defanzivca kako bi pokrio povredu Vinsenta Kompanija.

Junajted i Siti u borbi za Evansa

Prema pisanju Dejli Mirora, Mančester Junajted i Mančester Siti ulaze u trku za defanzivca Vest Broma - Džoni Evansa.

Vest Brom je spreman da proda njihvog kapitena ako on ne odluči da potpiše novi ugovor. Prema navodima Đavoli su spremni da plate 20 miliona funti kako bi ga vratili na Old Trafordu.

Situaciju prati i Venger ali je Evans više puta rekao da bi radije prešao u Junajted.

Umtitija ne iteresuje prelazak u Siti

 

Samuel Untiti nije zainteresovan da napusti Barselonu i pređe u redove građana, tvrdi Mundo Deportivo.

Gvardiola je naime zainteresovan da dovede francuskog defanzivca ali Umtitijev menadžer je kazao pregovaračkom odboru Mančester Sitija da Umtiti nije zainteresovan da napusti Kamp Nou.

Inter prati Matu

mata

Inter prati kako se odvija situacija oko Mančesterovog igača sredine terena - Huana Mate.

Špancu na kraju sezone ističe ugovor a italijanski tim se nada da se Mata neće odlučiti da ga produži te da će moći da ga dovedu na San Siro.

Real Madrid nudi 150 miliona i Bejla

kejn170217

Real iz Madrida je prema pisanju ''Sporta'' spremni da ponude 150 miliona eura i Gereta Bejla kako bi doveli sjajnog Totenhemovog napadača - Heri Kejna.

Madriđani procjenjuju Bejla na oko 50 miliona, što bi značilo da njihova ponuda iznosi oko 200 miliona eura. Planove bi mogao da im poremeti i Mančester Junajted ali je za Kejna Madrdi mnogo realnija sljedeća stanica.

Totenhemov menadžer Mauricio Poćetino je najavio da će klub ozbiljno razmotriti da proda Kejna ako on odlučio da ode kao što su to uradili Bejl i Modrić.

''Ne bi željeli da prodamo Kejna čak i da Madrid dođe sa ponudom i oni to moraju da shvate. Ali ako vam igrač dođe i traži od vas da ode onda moramo razmotriti i tu opciju'', kazao je Poćetino za El Chiringuto. 

Vest Hem zainteresovan za Volkota.

28volkotbatearsenal

I Vest Hem je ušao u trku za Arsenalovo krilo - Tea Volkota.

Engleski internacionalac je rijetko ulazio u igru ove sezone i razmatra da napusti topdžije u januaru.

Prema navodia Sky Sporta Everton, Njukasl i Sautempton su takođe zainteresovani za Volkota.

Everton platio Bešiktašu 30 miliona za Tosuna

tosun

Fudbaler Bešiktaša Čenk Tosun definitivno karijeru nastavlja u Evertonu u transferu vrijednom 30 miliona eura, potvrdio je menadžer "karamela" Sem Olerdajs.

Bešiktaš se premišljao da li da pusti najboljeg strijelca na Ostrvo, ali je na kraju popustio i sada je preostalo samo da Tosun prođe formalne ljekarske preglede kako bi potpisao ugovor

Već sjutra bi 26-godišnji strijelac mogao da debituje i to u gradskom derbiju protiv Liverpula u FA kupu. 

"Posao je u završnoj fazi, vjerovatno će Tosun biti registrovan. Postoji mogućnost da igra protiv Liverpula, najvjerovatnije da počne sa klupe. Sve zavisi kako se osjeća, ne želimo ništa da rizikujemo", rekao je Olerdajs za Skaj Sport. 

Portal Analitika