Politika

Vučelić odlazi, novi tim za izbore u glavnom gradu

Predsjednik podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista Vladan Vučelić najavio je na sjednici tog partijskog organa, koja je održana 29. decembra, promjene u toj stranci na nivou Glavnog grada, saznaje Pobjeda. Više izvora iz DPS-a je saopštilo da je Vučelić najavio promjene na dva nivoa: podgoričkog i DPS-a Malesije, rukovodstava opština Podgorica i Tuzi, ali i formiranje novog tima za lokalne izbore u glavnom gradu.
Vučelić odlazi, novi tim za izbore u glavnom gradu
PobjedaIzvor

- Biće promjena u rukovodstvima partije glavnog grada i opštine Tuzi. Dosta glasova je na parlamentarnim izborima izgubljeno u odnosu na lokalne izbore i potrebna je nova, svježa krv - citirali su izvori Pobjede Vučelićeve riječi.

Najava Vučelića, prema izvorima iz DPSa koji su prisustvovali sjednici, protumačena je i kao najava njegovog odlaska sa mjesta podgoričkog odbora, ali i sa funkcije koordinatora Predsjedništva DPS-a za Tuzi.

- Vučelićev stav je najava da njega neće biti u timu za lokalne izbore, što uključujuje formiranje  novog tima i potpuno novu izbornu listu - rekao je izvor Pobjede iz DPS-a. Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, zbog gubitka mandata u Tuzima posebno je bio ljut predsjednik DPS-a Milo Đukanović koga su iz lokalnog ogranka uvjeravali da je ,,samo teoretski moguće izgubiti mandat od strane Demokratskog saveza Nikole Camaja“.

Bez prisustva Đukanovića, Pejović, Ivanovića…

Sjednici Opštinskog odbora nijesu prisustvovali predsjednik DPS-a Milo Đukanović, ali ni visoki funkcioneri te partije Daliborka Pejović i Petar Ivanović. Izvori iz DPS-a su tu činjenicu doveli u vezu sa „tihim bojkotom“ Vučelića od strane određenih krugova u DPS-u.

Ukoliko bi se Vučelić povukao, kao potencijalni kandidati za mjesto šefa podgoričkog DPS-a u javnosti su, ranije, pominjani Pejović i Ivanović. Sjednici Opštinskog odbora i kasnije svečanom koktelu prisustvovao je gradonačelnik Slavoljub Stijepović, koji je sa Vučelićem sredinom prošle godine bio u sukobu zbog određivanja cijene vode. Nesporazum je izglađen nakon što je centrala partije stala na stranu Stijepovića. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika