Ostalo

Preminuo Božidar Boro Ičević

Jutros je  iznenada preminuo  istaknuti sportski i atletski radnik AK”Mornar” iz Bara, Božidar Boro Ičević.
Preminuo Božidar Boro Ičević
Portal AnalitikaIzvor

Boro Ičević je rođen 1959. godine u Peći, gdje je završio osnovu školu. Srednju Pomorsku školu  završio je u Baru, a višu i visoku Pomorsku u Kotoru. Aktivni atletičar AK”Mornar” iz Bara bio je od 1975. godine. Trener kluba je od 1987. godine gdje je osvajao medalje kao trener na Balkanijadama i preko 50 medalja na Jugoslovenskim prvenstvima sa atletićarima Mornara.

Bio je selektor seniorske reprezentacije zajednice SCG i član najuzeg rukovodstva ASCG gdje se obavljao fukciju sportskog direktora ASCG, savjetnika za međunarodne odnose u ASCG. Bio je međunarodni atletski sudija, delegat na mnogobrojnim Kongresima-Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije, obavljao je i funkciju potpresednika Federacije malih zemalja Evrope. 

Jedan je od osnivača Međunarodnog atletskog mitinga u Baru, generalni sekretar AK”Mornar” i šef stručnog štaba u klubu. Bio je Glavni rukovodilac takmičenja Zimskog kupa Evrope u Baru 2012, kao i Balkanskog jniorskog prvenstva 2008. godine u Baru, predavač na mnogobrojnim seminarima za trenere i atletske sudije, kao i Glavni rukovodilac nacionalnih takmičenja u ASCG.

Za svoj dugogodišnji rad dobitnik je mnogobrojnih  priznanja za razvoj atletskog sporta u ex Jugoslaviji, AZSCG i ASCG. Dobitnik je priznanja Zaslužni sportski radnik Opstine Bar. Predavao na Pomorskoj školi i Pomorskom fakultetu u Baru.

Kako je saopšteno iz Atletskog saveza Crne Gore, sahrana Bozidara Ičevića obaviće se sjutra u Baru u 15 sati.

Portal Analitika