Politika

Dio opozicije svoje „šupljine“ skriva iza bojkota

Dijelu opozicije komotnija je i djelotvornija opcija vaninstitucionalnog djelovanja, ali sve više građana shvata da oni na taj način sakrivaju ,,šupljine“ koje bi bile otkrivene u poslaničkom dijalogu – kazao je u intervjuu za Pobjedu Ivan Brajović, predsjednik Skupštine i prvi čovjek Socijaldemokrata.
Dio opozicije svoje „šupljine“ skriva iza bojkota
PobjedaIzvor

POBJEDA: Iz tzv. građanske opozicije, osim nastavka bojkota parlamenta, najavljuju „burno političko proljeće“, ne isključujući proteste kao opciju djelovanja. Kakav je Vaš komentar o tome?

BRAJOVIĆ: U 2017. godini bili smo svjedoci različitih pokušaja opozicije da uruši državu i degradira institucije, da pokaže snagu i ujedini se, dobije datum novih izbora ili uđe u neku novu vladu izbornog povjerenja, sve uz prijetnju podrškom međunarodne zajednice i nekih novih medijatora.

Opozicione partije pokušale su sve kako bi izvršile pritisak da se ponove izbori, koje su izgubili. Dakle, naša „ujedinjena“ opozicija je prošla put od novih izbora, koji samo što nijesu, do potpunog debakla, kako njihovog jedinstva tako i rezultata bojkota.

Sve navedeno posljedica je realne slabosti opozicije, a na drugoj strani snage države i ispravnosti politike.

Ipak, razumijem da je dijelu opozicije komotnija i djelotvornija opcija vaninstitucionalnog djelovanja, uz podršku nekih medija koji ih predstavljaju jačima nego što objektivno jesu.

Vanparlamentarno djelovanje štiti ih od izjašnjavanja o mnogim pitanjima, kojima bi svakako bili podvrgnuti tokom skupštinske rasprave. Sve više građana razumije da se time skrivaju ,,šupljine“ koje bi bile razotkrivene u direktnom poslaničkom dijalogu.

Što se tiče najave „burnog političkog proljeća“, partije koje jedva mogu i zajednički sastanak da održe, to mi liči na prijetnju burom u čaši vode i pokazuje prilično potcjenjivački pristup prema građanima Crne Gore.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika