Društvo

Vlada za stanove izdvojila 300.000 eura

Ministarstvo odbrane i Sindikat vojske naredne godine počeće da grade bar jednu stambenu zgradu za zaposlene, za šta je Vlada već izdvojila 300.000 eura - kazao je Pobjedi izvršni direktor Stambene zadruge ,,Odbrana“ Mladen Burić. 
Vlada za stanove izdvojila 300.000 eura
PobjedaIzvor

Kako on navodi, novac je uplaćen na račun Zadruge koja će organizovati gradnju, rekonstrukciju i održavanje stanova odnosno stambeno-poslovnih objekata, zatim poslove u vezi investiranja i stručnog nadzora gradnje, pratiće rekonstrukciju, popravku i održavanje stanova, odnosno stambenoposlovnih objekata.

Zadruga će se baviti i opremanjem građevinskog zemljišta za gradnju stanova, odnosno stamben o - poslovnih objekata , pribavljanjem i izradom investiciono-tehničke, urbanističke i druge dokumentacije, održavanjem zajedničkih djelova stambene zgrade (redovno održavanje, hitni i nužni radovi), izradom elemenata za stambenu gradnju, nabavkom, skadištenjem, čuvanjem i kontrolom utroška građevinskog materijala...

- Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim uslovima po cijeni stana znatno nižoj od tržišne. Ministarstvo odbrane, odnosno Vlada će stambenoj zadruzi ustupati parcele za gradnju stambenih zgrada, uz oslobađanje od plaćanja komunalnih naknada - kazao je Burić, najavuljujući da će početkom iduće godine početi gradnja stambene zgrade.

Portal Analitika