Politika

Novi gradonačelnik tek nakon praznika?

Ko će biti novi gradonačelnik Cetinja znaće se najvjerovatnije nakon novogodišnjih praznika, a u DPS-u i SD-u ne žele da zvanično govore o tome ko će zamijeniti Aleksandra Bogdanovića, koji je izabran za ministra kulture.
Novi gradonačelnik tek nakon praznika?
J.Đ./Portal Analitika
J.Đ./Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Nezvanično za najozbiljnijeg kandidata slovi Aleksandar Kašćelan, ali se danas takođe nezvanično pominjalo da bi u fotelju gradonačelnika mogao sjesti direktor TO Cetinje Oskar Huter. Portalu Analitika je iz vrha DPS-a rečeno da još nije donijeta konačna odluka, te da se Huter ne pominje kao kandidat.

Nastavak konstitutivne sjednice skupštine Cetinja, prvobitno najavljen za sjutra, ipak neće biti održan do kraja godine.

Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate finalizovali su dogovor o formiranju vlasti na Cetinju. Oni zajedno imaju 18 mandata, od ukupno 33 koliko ih ima prijestonički parlament. Na lokalnim izborima 26. novembra DPS je osvojio 16, a SD dva mandata.

Kako saznajemo, predsjednica Skupštine biće Maja Ćetković iz DPS-a.

Rukovodeće pozicije  u resorima finansija, komunalnih poslova i kulture, mjesto  zamjenika gradonačelnika, direktorska mjesta u Vodovodu, biblioteci “Njegoš”, “Sportskom centru” samo su neki od zahtjeva SD-a na koje je DPS pozitivno odgovorio.

Uprava lokalnih prihoda i Direkcija za investicije, o kojima je posebno govoreno tokom proteklih dana, na kraju će najvjerovatnije pripasti Demokratskoj partiji socijalista.

Špekuliše se i da bi mogla biti formirana dva sekretarijata –za komunalne poslove I urbanizam, umjesto dosadašnjeg sekretarijata za održivi razvoj i infrastrukturu.

 

Portal Analitika