Društvo

Cetinje zasijalo za praznike

Turisticka organizacija prijestonice Cetinje po prvi put je direktno uključena u organizaciji ukrašavanja grada novogodišnjim ukrasima.
Cetinje  zasijalo za praznike
J.Đ.
J.Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

- Već nedelju dana aktivno radimo i uspjeli smo da ukrasimo istorijsko jezgro grada sa tri jelke na dvorskom trgu, Balšića Pazaru i spomeniku Lovćenska Vila. Duž Njegoševe ulice postavili smo novogodišnje svetiljke i ukrase kakav grad još nije imao priliku da vidi. Ukrasili smo i ulice  Bajovu, Grahovsku, Ivan begovu, nove ulice između Volija i budućeg fudbalskog stadiona, pa čak i ulice i lokacije van centra kao što su Vojvode Boža, male pijace itd –kazao je PR turističke organizacije prijestonice Cetinje Marko Vujanović.

cetinje-njegoseva-ulica

Po prvi put je okićena i Rijeka Crnojevića.

Prethodnih dana, usled jako lošeg vremena, nije bilo turista, ali anketa sprovedena među građanima prijestonice pokazala je da se rad turističkih poslenika na Cetinju isplatio.

-Grad je ove godine izuzetno lijepo okićen, uoči novogodišnjih I Božićnih praznika. Mnogo ljepše nego ranijih godina. Uprkos kiši grad blista , naročito u večernjim satima kad svi ovi ukrasi duž Njegoševe, ali I ostalih ulica dođu do punog izražaja. Mislim da je ovo sjajna dobrodšlica za sve one koji planiraju da dođu u prijestonicu tokom nastupajućih praznika – kaže Radivoje Vujović.

radivoje-vujovic-anketa-cetinje

Njegoševa ulica je prelijepo okićena, trg, jelka na trgu , sve je lijepo. Cijelom Njegoševom ulicom je prelijepo. Sviđaju mi se I ovi stubići sa lampicama. Skromno, ali sa ukusom . Treba da bude sto vise svjetlosti, što više lampica, ten eke novogodišnje atmosphere, to uvijek privlači ljude, ne samo turiste već je prijatno I za nas Cetinjane – smatra Suzana Pavićević.

I mladi su zadovoljni izgledom prijestonice.

-Grad je ove godine mnogo originalnije okićen nego ranijih godina. Čini mi se da je Cetinje ove godine najljepše okićen grad u Crnoj Gori. Jednostavno na svakom koraku se osjeća ta praznična atmosfera.Očigledno su , oni koji su zaduženi za praznično uređenje  grada, ove godine uložili puno volje da ulice I trgovi budu originalno ukrašeni, I izgleda da taj posao nijesu radili “pro forme” – kaže učenik Srednje likovne škole “Petar Lubarda” Vuk Šćepanović.

Student FDU Andrija Rašović prvi put je ove godine na Cetinju .

-Nijesam imao nekih posebnih očekivanja kada je novogodišnje ukrašavanje grada u pitanju.Prvih dana sam primijetio samo ukrase ispred Dvora.Par dana kasnije sam video šarene sijalice u Bajovoj ulici, I one su mi se naročito dopale.Takođe mi se sviđa što u samom gradu ima više okićenih jelki, od kojih je svakako najljepša ona na Dvorskom trgu – kaže Andrija Rašović.

andrija-rasovic-anketa-cetinje

Nova godina na Cetinju će tradicionalno započeti Božićnim koncertom. Za razliku od ranijih godina, ove godine na Dvorskom trgu biće održan concert klasične muzike,a umjesto u verečnjim satima, concert je zakazan za 8. Januar u podne. Koncert će pratiti i božićni bazar, za koji su pripremljeni posebno  ukrašeni štandovi gdje će preduzetnice I preduzetnici biti u prilici da  prikažu I prodaju svoje proizvode. 

Portal Analitika