Sci/Tech

Kompanija ELKON d.o.o ovogodišnji dobitnik MATA nagrade

Ovogodišnju nagradu MANT Tech Award (MATA) za doprinos u popularizaciji i razvoju novih tehnologija u Crnoj Gori je dodijeljena komaniji ELKON d.o.o. iz Podgorice, saopštili su organizatori.
Kompanija ELKON d.o.o ovogodišnji dobitnik MATA nagrade
Portal AnalitikaIzvor

MATA nagrada se dodjeljuje pojedincima ili institucijama koji su u prethodnoj godini dali značajan tj. izvrstan doprinos razvoju i popularizaciji novih tehnologija u Crnoj Gori,  uključujući inženjerski i naučni aspekt. Može se dodijeliti za životno djelo ili doprinos u periodu. Glavni cilj nagrade jeste prepoznavanje praktičnih znanja.

Elkon d.o.o. je firma posvećena automati cii od svog osnivanja, 2008 godine, nalazi se u stalnom razvoju. Osnovne oblasti angažovanja preduzeća su: projektovanje, inženjering, izrada i isporuka softvera za automatizaciju, regulacija, proces namjerenja, nadzori upravljanje mašinama i industrijskim postrojenjima, automatika u gradjevinarstvu. Pored poslova u našoj zemlji bili su angažovani na složeno tehnološkim poslovima u Njemačkoj, Turskoj, Engleskoj, Brazilu itd.. Partneri su referentnih kompanija kao što su Mikro Kontrol, Dyrhof, Hensel, Soko, Metris itd.., a brendove koje ugradjuju u svojim sistemima koje sami projektuju, pored ostalih su, Siemens, Omron, Jonson Control, Allen Bradelly itd. Elkon predstavlja svojevrsnu školu mladih inženjera“, istakao je Mr Nebojša Šolaja, jedan od osnivača i izvršni direktor Elkon kompanija.

Specijalna zahvalnica koju dodjeljuje ova asocijacija za podsticaj razvoju i kvalitetu visokoškolskog obrazovanja pripala je Nacionalnoj ERASMUS+ kancelariji u Crnoj Gori za njihov doprinos pomaganju i uključivanju neakademskih partnera u sistem visokoškolsko obrazovanje, a sve u cilju sticanja parktičnih vještina i znanja.

Nagrade je uručio prof. dr Radovan Stojanović, predsjednik MANT Asocijacije, i član Borda direktora Euro MICRO, Evropske asocijacije za Mikroelektroniku,  na svečanosti u povodu 7mo godišnjice rada MANT-a, prestižne naučno-tehnološke asocijacije sa sjedištem u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika