Tenis

Novak se povukao sa turnira u Abu Dabiju

Novak Đoković ipak neće nastupiti na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Ponovo je osjetio bol u laktu, zbog čega su ga ljekari savjetovali da ne rizikuje i da odmah nastavi sa terapijama.
Novak se povukao sa turnira u Abu Dabiju
Sportski portaliIzvor

Ljubitelji tenisa će morati da sačekaju još samo malo na povratak Novaka Đokovića. Danas je trebalo da se sastane sa Bautistom Agutom na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, ali se sa njega povukao.

"Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u posljednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda ljekari su me savjetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama", rekao je Đoković.

Novak je posljednji meč odigrao u julu prošle godine, kada je zbog povrede lakta predao meč četvrtfinala Vimbldona, Tomašu Berdihu.

"Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gdje volim da igram. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što prije mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam", poručio je Đoković.

Novonastala situacija, prema Novakovim riječima, može uticati na početak sezone i plan turnira, ali će konačnu odluku donijeti narednih dana.

Portal Analitika