Društvo

ĐURĐIĆ: Smjena rezultat neznanja, RTCG-om tajno upravljaju neformalni centri

Smijenjeni urednik portala RTCG Slavko Đurđić, kazao je za Portal Analitika da je njegova smjena rezultat neznanja i diletantizma pa tek onda služenja neformalnim centrima koji tajno upravljaju Javnim servisom.
ĐURĐIĆ: Smjena rezultat neznanja, RTCG-om tajno upravljaju neformalni centri
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Upitan da prokomentariše razloge za smjenu koje je u javnost iznijela generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija, Đurđić je kazao da  je odlučio bio da ne odgovara, niti polemiše, povodom nekakve smjene u kojoj se pominje i moje ime.

“Ali, kad sam juče pročitao koliko moja starost loše utiče na rad Portala RTCG, k`o velim, `ajde da otpišem „mladima“. Ispod je profesionalne časti da vas smjenjuje neko ko vas nije ni birao. Ja, pak, nikad ne bih prihvatio da budem dio upravljačkog tima u istoriji nikad goreg Javnog servisa. Volio sam i ja da Servis građana bude bolji, n`o sam trpio. A  on, eto, dopao u ruke osrednje TV voditeljke, grijeh na moju dušu. Tako da rasprava gotovo da nema smisla. Isto kao što nema smisla polemisati s egzaktnim podacima da je RTCG najgori elektronski medij u Crnoj Gori. A pred činjenicama, kažu, i Bog skida šešir”, kazao je Đurđić.

No, kao što vidite, kako je dodao, sve je moguće, pogotovo ako je nepismeno, neobrazovano i ako se najelo sezonske salate i tako prosto Javni servis pretvorilo u plastenik.

“Čvrsto vjerujući da su `Anovi – Hanovi. A nijesu Johanesovi koliko ni Ipsosovi oni rejtinzi po kojima je RTCG mašala medij. Zbog čega je i moja smjena proizvod neznanja i diletantizma, pa tek onda služenja neformalnim centrima koji tajno upravljaju Javnim servisom”, kazao nam je Đurđić.

Prema njegovim riječima, odviše je star da uvjerava bilo koga kako plastenik nije isto što i Javni servis.

“Kao što ni izvinjenje za Srebrenicu nije isto što i izvinjenje za ortodoksnu laž. Ovako starom dolazi mi u sjećanje da sam se i onda, kao i sad, borio protiv laži Javnog servisa koje su vaktile porodile Srebrenicu, a danas običnu farsu, koja se u lice ruga toj istorijskoj tragediji”, zaključio je Đurđić.

Portal Analitika