Politika

DPS i SD su nova vlast u prijestonici

Demokratska partija socijalista dala je juče pozitivan odgovor na platformu Socijaldemokrata, pa će nastavak konstitutivne sjednice Skupštine prijestonice biti u subotu, kada bi Cetinje trebalo da dobije novog predsjednika Skupštine, saznaje Pobjeda. 
DPS i SD su nova vlast u prijestonici
PobjedaIzvor

Nakon mjesec dana pregovora vlast u prijestonici će vršiti DPS, koji ima 16 odbornika u lokalnom parlamentu i Socijaldemokrate, koje su se na izborima izborile za dva mandata. Opozicija u prijestoničkom parlamentu biće GP Ura i Demokrate, koje imaju po pet, SDP tri i Stara garda LSCG sa dva mandata.

Iako u pregovaračkoj platformi koju su Socijaldemokrate ponudile DPS-u nije prioritetna bila kadrovska politika, ispoštovan je glavni zahtjev OOSD Cetinje da Aleksandar Bogdanović ne bude više gradonačelnik, što je bila ključna tačka sporenja. Bogdanović je kasno sinoć izabran za ministra kulture.

Najozbiljniji kandidat za novog gradonačelnika prijestonice je Aleksandar Kašćelan iz DPS-a. Kašćelan je direktor „Montenegro bonusa“ i član je Opštinskog odbora DPS. Bio je jedan od kandidata za nosioca liste Demokratske partije socijalista na izborima na Cetinju, ali je to mjesto ipak na kraju pripalo Bogdanoviću.

Portal Analitika