Politika

Joković protiv raskidanja koalicije, Krapović ne zna što traži lokalni SNP

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je za Portal Analitika da centrala njegove stranke nije za raskidanje vladajuće koalicije u Budvi, ali da je za poštovanje koalicionog sporazuma.
Joković protiv raskidanja koalicije, Krapović ne zna što traži lokalni SNP
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da je odbornik SNP-a u budvanskom parlamentu Goran Pejović odlučio da napusti sjednicu na kojoj se glasalo o budžetu bez saglasnosti vrha stranke.

Pejović je medijima kazao da je sjednicu napustio na osnovu ranije odluke budvanskog odbora SNP-a. Taj odbor je, međutim, vrh stranke raspustio prošle sedmice.

On je za naš portal kratko objasnio da se pozvao na odluku koja je donešena prije raspuštanja odbora. Joković, s druge strane, poručuje da se nada da će svi smoći snage da prevaziđu situaciju i da koalicija ipak neće biti raspuštena.

1308jokovic1

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović rekao je za Portal Analitika da smatra da vlast koja ne može da donese budžet – nije vlast.

"To je temeljni dokument, a ako nema njega – nema ni vlasti", rekao je on i dodao da su oni ispunili sve koalicione dogovore u smislu funkcija koje su imali sa SNP-om.

On je objasnio i da im SNP nije u međuvremenu dostavio neke nove zahtjeve, da ne zna koji su to zahtjevi, kao i da je do prije dva dana dobijao informacije da sve funkcioniše kako treba.

2412krapovic

Pejović iz budvanskog SNP-a, koji je prema saznanjima našeg portala blizak struji Srđana Milića i Snežane Jonice u toj partiji, nije pak želio da nam kaže koji tačno njihovi zahtjevi nijesu ispoštovani, a Joković je kratko rekao da je od opštinskih funkcionera saznao da koalicioni sporazum nije ispoštovan.

Potpredsjednik Opštine Budva Veselin Marković, koji je do raspuštavnja budvankog SNP-a bio na čelu tog, kazao je ranije danas da je koalicija raskinuta i da od ovoga trenutka postizborna koalicija ne postoji.

"Opštinski odbor SNP-a je 17. decembra donio odluku da raskida postizbornu koaliciju sa našim partnerima iz Demokraske Crne Gore, DF-a, URA-e, Demosa, SDP-a i LP-a, iz razloga što smo smatrali da koalicija nije funkcionisala na kvalitetan način. Naš predizborni dogovor nije ispoštovan do kraja. Na tom opštinskom odboru smo odložili primjenu odluke za deset dana do 27. decembra, i kao što sam kazao na godišnjoj konferenciji, očekivali smo da će naši zahtjevi biti prihvaćeni. Nažalost, prevario sam se u procjeni. Naši koalicioni partneri nijesu odreagovali na naše zahtjeve u tih deset dana, nije preduzet nijedan jedini korak koji bi išao u pravcu rješevanja. Morali smo ispoštovati ono što je jedinstvena odluka opštinskog odbora, pa je koalicija raskinuta”, istakao je on.

2812veselinmarkovic

Kako je dodao, postoji više načina na koji se mogu riješiti ovi problem, a jedan od njih je "da ponovo uđemo u koalicione pregovore i da koaliciju postavimo na drugačijim, zdravim osnovama".

“Da li će to biti ili neće, zavisi od želje naših koalicionih partnera. Postoje i mogućnosti da se naprave druge koalcione većine koje će vršiti vlast. Ako ništa od toga ne bude u nekom relativnom kratkom vremenu, onda će se ići na nove izbore. Mi smo otvoreni za koalicione razgovore i stvaranje nove političke većine u parlamentu”, naglasio je Marković.

Foto: rtvbudva.me / dan.co.me

Portal Analitika