Politika

Pukla koalicija u Budvi, SNP napustio vlast

Sjednica Skupštine Opštine Budva nije održana jer sjednici nijesu prisustvovali odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.
Pukla koalicija u Budvi, SNP napustio vlast
Portal Analitika/VijestiIzvor

Predsjednik Opštine Budve Dragan Krapović rekao je, nakon što je konstatovano da nema kvoruma za održavanje sjednice, da je razočaran situacijom i da "vlast koja nije u stanju da donese budžet nije vlast".

Šef budvanskog parlamenta Đorđe Vujović rekao je da je to u najblažem neodgovoran odnos.

Pejović je kazao da nije došao na sjednicu jer je ispoštovao odluku opštinskog odbora partije koja je donijeta prije 10 dana da se raskida koalicija "jer nijesu ispoštovani koalicioni dogovori".

Lider budvanskog SNP-a i potpredsjednik Opštine Veselin Marković kazao je da postizborna koalicija koja je zaključena nakon izbora 2016. više ne postoji i da je SNP otvoren za nove pregovore, te da ukoliko se ne bude uspostavila "neka nova većina" da su spremni za izbore.

Odbornici SNP-a DPS-a i SD-a cijelo vrijeme su bili u holu, dok odbornici Crnogorske nijesu ni došli u zgradu Akademije znanja gdje je trebala da se održi sjednica.

Ukoliko do kraja godine ne bude usvojen budžet, odnosno ne bude donijeta odluka o privremenom finansiranju, za šta je isto potrebno održavanje sjednice Skupštine opštine, Vlada ima otvorena vrata da uvede prinudnu upravu u Budvi.

Portal Analitika