Društvo

Centar za neonatologiju dobio vrijednu donaciju

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević i medicinska direktorica doc. dr Snežana Raspopović u prisustvu direktora i glavne sestre Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislava Miketića i Marijane Bogavac, primile su predstavnike kompanije Nutricia povodom donacije Centru za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo. 
Centar za neonatologiju dobio vrijednu donaciju
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija Nutricia donirala je uređaje  značajne za rad Centra za neonatologiju i akušerstvo i našu najmlađu populaciju.

„Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se da izlazimo u susret potrebama naših partnera, koji svakodnevno rade sa tek rođenim bebama i bore se za nihovo zdravlje. Zadovoljstvo nam je i satisfakcija da pomognemo na tom putu i da naši najmlađi imaju svu potrebnu njegu od prvog dana“ – rekli su iz donatorske kompanije.

Nutricia, sa svojim brendovima je dio multinacionalne kompanije Danone, i kao pionir u globalnom istraživanju i razvoju proizvoda za ishranu beba, preko 100 godina se predano bavi ispitivanjem majčinog mlijeka i stvaranjem takvih sastava adaptiranih mliječnih formula, da doprinose normalnom funkcionisanju imunog sistema i normalnom razvoju mozga kod djece. Stotine naučnika, pedijatara i nutricionista rade zajedničkim snagama kako bi napravili najbolje mliječne formule koje su danas dostupne.

Klinički centar Crne Gore je od danas bogatiji za opremu vrijednu 10.000 eura. Ovom donacijom obezbijeđeni su bilirubinometar Drager JM-105, Drager CPAP za bebe, krevetac za fototerapiju BILIBED i Oxypod II (hood).

Ovim povodom doc. dr Snežana Raspopović uručila je donatorima zahvalnice.

Portal Analitika