Tenis

Nadal propušta Brizbejn, možda i Australijan open!

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal je saopštio da neće učestovati na turniru u Brizbejnu početkom januara, a kako prenose britanski mediji velike su šanse da neće igrati ni na prvom gren slem turniru sezone Australijan openu.
Nadal propušta Brizbejn, možda i Australijan open!
SportklubIzvor

Nadal se u sinoć oglasio na društvenim mrežama gdje je istakao da još uvijek nije spreman pošto je kasnije počeo sa pripremama za novu sezonu.

"Žao mi je ali moram da saopštim da ne dolazim u Brizbejn ovoga puta. Imao sam namjeru da igram, ali i dalje nijesam spreman poslije duge sezone, kao i kasnijeg početka priprema za novu sezonu. U Brizbejnu sam provodio sjajno vrijeme i to je bio dobar početak mjeseca u Australiji. Moji navijači u Australiji moći će da me vide 4. januara kada budem došao u Melburn i počeo pripreme za Australijan open", napisao je Nadal. 

Nadal je već ranije saopštio da neće igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a sada je otkazao i učešće u Brizbejnu, turniru koji se igra od 1. do 7. januara i služi kao dobra priprema za AO. 

Španac je poslije osvajanja US opena u septembru imao problema sa koljenom, pa je tako posljednji meč odigrao u novembru, kada ga je na ATP završnom turniru savladao David Gofan. 

Portal Analitika