Crna hronika

Pretrešene kuće Lipovina, Vujovića, Belade i Jovanovića

Službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa Specijalnom antiterostističkom jedinicom (SAJ) i pripadnicima Posebne policije, jutros vrše pretrese na 21 lokaciju na Cetinju i Podgorici koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.
Pretrešene kuće Lipovina, Vujovića, Belade i Jovanovića
J.Đ.
J.Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Jedno lice je uhapšeno, dok će protiv jednog lica biti podnijeta krivična prijava, saopšteno je iz Uprave policije.Prema nezvaničnim informacijama Portala Analitika, do sada su pretresene prostorije koje koriste Ivan Vujović, Vasilije Vujović, Žarko Lipovina, Petar Lipovina, Milo Belada i Taso Jovanović.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, uz koordinaciju Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, uz podršku Posebne jedinice policije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, izvršili pretrese na ukupno 21 lokaciji (19 lokacija na području Cetinja i dvije lokacije u Podgorici) koje koriste 16 bezbjednosno interesantnih lica. Jedno lice je lišeno slobode dok će protiv jednog lica biti podnijeta krivična prijava. Policijski službenici su u Cetinju izvršili pretrese na 19 lokacija koje koristi 15 lica, i to: M.B, B.S, M.Đ, T.J, I.V, V.V, P.L, M.V, M.Č, M.J, M.V, Ž. L, I.V, N.K. i P.K. Pretresom stanova i drugih prostorija su pronađeni određeni predmeti koji će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja. Protiv jednog od ovih lica biće podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

U akciji je oduzeta mala količina municije i nekoliko lap topova.

V.B. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U pomenutoj akciji policije pored službenika cetinjske, učestvuju i pripadnici podgoričke policije.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", zaključuje se u saopštenju.

 </p>

Portal Analitika