Društvo

Drašković će zatražiti smjenu Kadije

Član Savjeta Radio-Televizije Crne Gore, Mimo Drašković, najavio je juče da će na narednoj sjednici tog tijela formalno zatražiti smjenu generalne direktorice Javnog servisa Andrijane Kadije zbog propusta koji je menadžment nedavno napravio kada je saopštio netačne podatke o gledanosti i tako „ugrozio ugled te kuće“.
Drašković će zatražiti smjenu Kadije
PobjedaIzvor

Savjet juče nije usvojio programsko-produkcioni plan Televizije Crne Gore, jer su imali dosta zamjerki oko toga kako program izgleda, pa je odlučeno da se o tome izjasne do kraja sedmice na elektronskoj sjednici, a menadžment će do tada, kako su najavili, usvojiti sve sugestije.

Za Milana Radovića nije mala greška to što je menadžment nedavno predstavio podatke o gledanosti koji nijesu tačni i on smatra da za to neko treba da snosi odgovornost.

- Očekujem da generalna direktorica pokrene neki vid odgovornosti prema direktoru, jer ovo što je urađeno nije bezazleno iako vjerujem da se nije namjerno desilo. Napravljena je velika šteta, jer je data negativna konotacija na rad ove kuće. Uz to, imamo program za provjeru podataka i trebalo je da ga koristite pa do ovoga ne bi došlo - kazao je Radović.

Kadija je odgovorila da ne bježe od odgovornosti i da je tačno da je došlo do greške zbog čega su se izvinili više puta i javnosti i Pinku.

- Ako su izvinjenja dovoljna bila za Dubrovnik i Srebrenicu, onda je dovoljno bilo izvinjenje i za permutovanje brojke. Izvinjavamo se Pink televiziji, kojoj smo možda nanijeli štetu. Nije bila namjera da diskreditujemo ikoga - kazala je Kadija.

Drašković joj je na to objasnio da ne može da poredi Dubrovnik i Srebrenicu sa ovom situacijom, ali da, kada već to čini, onda treba da zna da su oni koji su odgovorni za te zločine bili u Haškom tribunalu.

- Za to neko, ipak, jeste snosio posljedice, pa i vi morate biti odgovorni za vaše greške. Samo zbog toga sam tražio ostavke. Svaki laik može da vidi da za mjesec dana Javni servis nije odjednom mogao biti prvi po gledanosti - rekao je Drašković.

Da zbog počinjene greške ostavku neće dati, ponovio je juče direktor Televizije Vladan Mićunović, jer se, kako je rekao, propust desio nenamjerno.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika