Društvo

Policija sa osnovcima razgovarala o posljedicama petardi

Policija je danas  u prostorijama četiri osnovne škole na području Opštine Herceg Novi održala edukativni čas „Prevencija zloupotrebe pirotehničkih sredstava“.
Policija sa osnovcima razgovarala o posljedicama petardi
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, službenici CB Herceg Novi su 27.12.2017. godine, od 08,30 do 12,00 časova, povodom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika, u prostorijama četiri osnovne škole – „Orjenski bataljon“ u Bijeloj, „Ilija Kišić“ u Zelenici, „Milan Vuković“ u Herceg Novom i „Dašo Pavičić“ u Herceg Novom sa osnovcima razgovarali o zloupotrebi pirotehničkih sredstava, među kojima su kod djece najpopularnije petarde, i posljedicama koje nestručnim rukovanjem ovim sredstvima mogu nastati. Đacima su podijeljeni i štampani materijali o ovoj temi", navodi se u saopštenju Uprave policije.

hn

Cilj nastave bilo je upoznavanje osnovaca sa zloupotrebom pirotehničkih sredstava, kao i prevencija povrjeđivanja, izazivanja požara i narušavanja javnog reda i mira koji mogu nastati kao posljedica zloupotrebe ovih sredstava a naročito u vrijeme predstojećih praznika.

Ove aktivnosti će biti nastavljene i u drugim školama.

Portal Analitika