Marketing

MPAY donosi radost

Svi objekti čija su ulazna vrata krasi žuta markica sa natpisom mPAY, postali su omiljena mjesta crnogorskih građana, jer na tim lokacijama račune mogu plaćati mobilnim telefonom.
MPAY donosi radost
Portal AnalitikaIzvor

Inovacije u oblasti telekomunikacija ne moraju biti komplikovane i teško razumljive a takav primjer je M:telova opcija, mPAY koja podrazumijeva plaćanje računa putem mobilnog telefona. Svako ko jednom proba mPAY obraduje se. Korisnici se, blago rečeno oduševe, koliko je plaćanje računa jednostavno i lako, a u kupovinu mogu otići samo sa mobilnim telefonom. To su samo neki razlozi zbog kojih je mPAY  za vrlo kratko vrijeme zaživio  na trafikama, u prehrambenim prodavnicama, taksi vozilima, kozmetičkim marketima, restoranima, hotelima.

Svi objekti čija su ulazna vrata krasi žuta markica sa natpisom mPAY, postali su omiljena mjesta crnogorskih građana, jer na tim lokacijama račune mogu plaćati mobilnim telefonom. Među zadovoljnim korisnicima mPAY-a su i novinari “Pobjede” koji dan započinju mobilnim plaćanjem a u vrtlogu obaveza ne moraju brinuti o sitnini ili da li je u svoj gužvi novčanik ostao na stolu u redakciji. Novinar “Pobjede” je u podgoričkoj kafe-piceriji ,,Venomu”, razgovarao sa ljekarkom Kliničkog centra Sanjom Krunić Beloicom.

2-1

Sanja, koja je inače zaljubljenik u inovacije u oblasti telekomunikaciono-informacionih tehnologija, ni sama nije vjerovala koliko će joj život biti jednostavniji nakon uvođenja nove M:tel-ove ponude. Ona ističe da su je brojne inovacije kompanije  M:tel do sada obradovale, ali kako priznaje, nijedna kao mPAY.

-Plaćanje mobilnim telefonom mi je zaista olakšalo život. Koristeći tu uslugu na mnogo brži i jednostavniji način završavam svoje obaveze pri kupovini i plaćanju usluga - naglasila je mlada ljekarka.

Sanju je posebno obradovalo što se nova ponuda M:tel-a može koristiti u ,,Venomu”.

-Gotovo svakog dana nakon brojnih radnih i privatnih obaveza, dođem do ove kafe-picerije da popijem kafu i ručam sa prijateljima. Uz mPAY, nakon dinamičnog i stresnog posla u Kliničkom centru, ne moram da brinem da li sam ponijela novčanik kad izađem iz kuće. Ovakav način plaćanja je funkcionalan, praktičan i mnogo jednostavniji od plaćanja gotovinom i karticama - ocijenila je Sanja.

Konobar u  ,,Venomu” nam je saopštio  da je proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo jednostavno prislanjane telefona terminalu i pozivanje broja 1818.

-U slučaju da je vrijednost računa veća od deset eura, korisnik usluge ukucava četvorocifreni PIN. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun - objasnio nam je konobar i dodao da sve više gostiju ovog objekta koristi telefon, pri plaćanju računa.

Korisnik nakon toga dobije poruku, odnosno obavještenje, koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.  

mpay28d

U taksi bez novčanika

Sanja se nakon popijene kafe, kući odvezla vozilom In taksija. U autima ovog taksi prevoznika omogućeno je plaćanje usluge mobilnim telefonom.

- Popularni mPAY mi omogućava da bez dosadanog traženja sitnine i čekanja kusura platim taksi. Prije uvođenja ove ponude sam imala problema prilikom plaćanja računa, jer taksisti često nijesu imali dovoljno sitnine, a dešavalo se i da zaboravim novčanik. Plaćanje putem telefona se izbjegavaju svi ti problemi, a u taksi sada ulazim ne razmišljajući da li sam uzela novčanik-poručila je ljekarka Kliničkog centra.

I taksista priznaje da se raduje, kada njihovi korisinici koriste ovaj način plaćanja.

- Posao mi je mnogo lakši nakon uvođenja opcije mPAY. Građani svih generacija sada mogo jednostvanije i brže plaćaju naše usluge, a ja ne razmišljam o kusuru-kazao je oduševljeni taksista.

Portal Analitika