Društvo

Skidaju se lanci sa RTCG, želimo slobodne medije

Dobrodošli na protest slobodnih građana. Mi kao novinari, urednici, ljudi koji smatramo da javni servis pripada svima nama očekujemo da svaki euro koji izdvajamo damo za nezavisni javni servis, izjavio je koordinator u Centru za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) Radoš Mušović na današnjem protestu "Nezavisni javni servis i tačka". 

Skidaju se lanci sa RTCG, želimo slobodne medije
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Lanci sa RTCG-a se skidaju i nećemo zaustaviti taj proces. Pamtimo kakav je RTCG bio i taj mrak se neće vratiti. Naše pamćenje nije kratkoročno i dobro pamtimo. Slobodni mediji su ono što želimo", istakao je Mušović. 

skinutilancirtcgNakon toga su okupljeni simbolično skinuli lance sa TV-a.stevomukStevo Muk (Institut Alternativa) istakao je da znaju da su personalne promjene u Savjetu RTCG "iz kuhinje DPS-a". 

- Apelujemo da ovaj proces zaustavi, da se nezakoniti proces razrješenja Gorana Đurovića zaustavi. Želimo i da upozorimo da ovakvim odnosom prema nezavisnosti RTCG rizikuju zaustavljanje procesa integracije u EU. Ako ovo ne bude zaustavljeno mi ćemo se opet okupljati- naglasio je Muk. 

ananovakovicrtcg

Ana Novaković (CRNVO) ocijenila je da se DPS direktno konfrontira sa neistomišljenicima iz nevladinog sektora. 

"Performans smo organizovali povodom nezakonitog postupanja administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, konkretno u slučaju člana Savjeta radio-televizije Crne Gore Gorana Đurovića za koga smo sigurni da se danas sprema odluka predloga razriješenja. Kao što znate, Administrativni odbor nema nadležnost da postupa u ovom slučaju. Još jednom pokazuje da je samo sredstvo u rukama DPS-a", dodala je Novaković.

Protest je organizovala grupa NVO, među kojima su Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživanje i monitoring (CEMI), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN CG), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Institut alternativa (IA) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).   

rtcgprotest2protestrtcgdemokratertcg
Portal Analitika