Društvo

Očekujemo da napadači budu najoštrije sankcionisani

U nedjelju je u Urgentnom centru, verbalno i fizički napadnut je medicinski tehničar od rodbine pacijentkinje, saopšteno je iz KCCG.
Očekujemo da napadači budu najoštrije sankcionisani
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, Klinički centar najoštrije osuđuje svaki vid napada na svoje zaposlene.

''Tehničar je napad prijavio Upravi policije i očekujemo od nadležnih pravosudnih organa da vinovnici ovog čina budu najoštrije sankcionisani. Ovaj čin zaslužuje posebnu osudu jer se radilo o pacijentkinji koja je došla da provjeri svoje zdravstveno stanje, što je trebala da uradi u Domu zdravlja kod svog izabranog doktora'', navodi se u saopštenju.

Kako podsjećaju, urgentni centar je namijenjen za zbrinjavanje pacijenata sa urgentnim stanjima.

''Međutim, suočeni smo sa stalnim zloupotrebljavanjem ove organizacione jedinice naše ustanove od naših osiguranika, čime se dovodi u pitanje zbrinjavanje onih pacijenata kojima je zaista potreban urgentan tretman. Činjenica je da su zaposleni u Urgentmnom centru svakodnevno izloženi pritiscima pacijenata i članova njihovih porodica, a naročito onih koji su kvalitetnu zdravstvenu uslugu mogli dobiti na primarnom nivou, tj. kod svog izabranog doktora'', ističe se u saopštenju.

Kako kažu, o opterećenosti osoblja Urgentnog centra najbolje govori podatak da je od 01. januara 2017. do danas, zdravstvenu pomoć u ovoj organizacionoj jedinici dobio 76.921 pacijent.

''Koristimo priliku da apelujemo na sve građane da ne zloupotrebljavaju Urgentni centar i da poštuju zdravstvene radnike jer oni brinu o njihovom zdravlju 24 sata 365 dana u godini'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika