Fudbal

Totenhemova lekcija fudbala

Fudbaleri Totenhema savladali su danas ekipu Sautemptona u prvoj utakmici 20. kola Premijer lige.

Totenhemova lekcija fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Momci Maurisija Poćetinija priredili su danas pravu fudbalsku predstavu na Vembliju savladavši ekipu sautemptona rezultatom 5-2.

Od početka se igralo na polovini Sautemptona ali fudbaleri Totenhema nisu uspijevali da realizuju šanse, sve do 22. minuta meča kada je nakon sjajnog centaršuta Eriksena, Kejn glavom sproveo loptu iza Foresterovih leđa. Svega 17 minuta kasnije Kejn je nakon asistencije Sona upisao svoj drugi pogodak. 

U drugom poluvremenu obije ekipe nisu htjele da gube vrijeme. Lemina je sa 17 metara u 47. pogodio prečku a svega dva minuta kasnije Forester je morao opet da vadi loptu iz mreže - strijelac Dele Ali. Četvrti pogodak za Totenhem upisao je Heung-Min Son, dok je Sfiane Boufal u 64. minutu meča smanjio rezultat na 4-1.

Ipak, Kejn se nije zadovoljio sa dva pogodka te je het-trik upisao u 67. minutu da bi 18 minuta kasnije Dušan Tadić pogodio za konačnih 5-2.

Fenomenalni napadač Totenema je ovim het trikom oborio nekoliko rekorda. Kejn je sa 39 pogodaka skinuo Alana Širera sa prvog mjesta vječne liste po broju golova u jednoj kalendarskoj godini u Premijer ligi, ali je i postao najbolji strijelac Evrope u 2017. godini. On je na 52 utakmice ove godine protivničku mrežu tresao čak 56 puta i tako na drugoj poziciji ostavio Lionela Mesija koji ima dva manje. 

Nakon ovog trijumfa, ekipa Maurisija Poćetina popela se na četvrtu poziciju sa 37 bodova – dva manje od Čelsija i dva više od Liverpula, ali uz utakmicu više. 

Tim njegovog zemljaka Maurisija Pelegrina ostao je 13. sa 19 osvojenih bodova.

 </p>

Portal Analitika