Društvo

Komunalna policija zavodi red

Komunalna policija Glavnog grada dobila je prostorije na Aerodromu Podgorica i već nekoliko dana uspostavlja komunalni red.
Komunalna policija zavodi red
Portal AnalitikaIzvor

„Osnovni cilj je potpuno suzbijanje nelegalnog taksi prevoza i mjere Komunalne policije Glavnog grada su već dale konkretne rezultate“, kaže se u saopštenju.

Načelnik Komunalne policije Glavnog grada, Goran Janković, kazao je da su njihovi službenici do sada izdali 113 prekršajnih prijava i sedam vozila isključili iz saobraćaja. 

„Takođe smo prepoznali i prisustvo stranih državljana koji nelegalno nude taksi usluge na Aerodromu Podgorica. Naročito su u pitanju državljani Albanije“, kazao je Janković.

Prema njegovim riječima, do sada su podnijete 33 prekršajne prijave protiv stranih državljana. 

„Zahvaljujem se menadžmentu Aerodroma Crne Gore što nam pružaju svu neophodnu pomoć kako bi komunalni red bio na visokom nivou“, rekao je Janković

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da već godinama imaju problem sa nelegalnim taksi prevoznicima.

„Moram da se zahvalim Komunalnoj policiji glavnog grada što su zajedno sa nama ušli u koštac da taj problem konačno riješimo. Slika koju smo godinama imali ispred Aerodroma Podgorica nije bila nimalo lijepa, posebno za turiste koji dolaze u našu zemlju i mislim da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da takvi prizori budu prošlost“, naveo je Orlandić.

Kako je saopšteno, pripadnici Komunalne policije Glavnog grada će svakog dana dežurati na Aerodromu Podgorica, a osim područja ispred terminalne zgrade, kontrolisaće i saobraćajnice na kojima su nelegalni taksi prevoznici do sada parkirali vozila.

Portal Analitika