Crna hronika

Suđenje odgođeno; Maksić: Neka uzmu kantu benzina i spale nas na trgu

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine ponovo je odgođeno zbog neopravdanog izostanka advokata odbrane Milana Petrovića i Gorana Petronijevića.
Suđenje odgođeno; Maksić: Neka uzmu kantu benzina i spale nas na trgu
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

TOK SUĐENJA

9:24 Jedan od optuženih, Dragan Maksić, burno je reagovao na ponovno odlaganje suđenja, zamolivši sud da spriječi da se to dešava ubuduće.

''Molim vas da ovo spriječite, mi  više ne možemo da izdržimo. Mi smo već 15 mjeseci u pritvoru, a ovo može da traje godinama. Bolje da uzmu kantu benzina i da nas spale na trgu'', poručio je on.

Svjedok saradnik Saša Sinđelić je prokomentarisao da odlaganje pretresa prevazilazi svaku mjeru i da ima primjedbe, ali mu sutkinja Mugoša nije dala riječ

9:22 Kako je kazala sutkinja Mugoša, branioci koji nisu pristupili su uredno obaviješteni o izmijenjenom terminu današnjeg pretresa, na šta su oni odgovorili da ne mogu pristupiti zbog ranije zakazanih suđenja.

Mugoša je saopštila da, po ZKP-u, navedeni razlozi branioca o prethodno zakazanim suđenjima nisu mjerodavan razlog za opravdano odsustvo, te da su advokati bili dužni da pošalju zamjene.

''Zbog neopravdanog izostanka i odlaganja suđenja, advokati Milan Petrović i Goran Petronijević se kažnjavaju sa po 1.000 eura i obavezuju da plate troškove odlaganja suđenja. Kako danas nisu ispunjene procesne pretpostavke, suđenje se odlaže i opozivaju se termini 27. i 28. decembar. Suđenje će biti nastavljeno 10. januara u 10 časova", kazala je Mugoša.

9:16 Današnjem suđenju nisu pristupili advokati Miroje Jovanović, koji je poslao zamjenu, Milan Petrović i Goran Petronijević zbog ranije zakazanih ročišta.

9:15 Suđenje je počelo, a na optuženičkoj klupi danas su prisutni: Bratislav Dikić, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Brana Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Mihailo Čađanović, Andrija Mandić i Milan Knežević. Današnjem pretresu prisustvuju skoro svi branioci optuženih, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni državni tužilac Saša Čađenović, te svjedok saradnik Saša Sinđelić.

Podsjećamo, prošle sedmice ročište je odgođeno zbog bolesti optuženog Srboljuba Đorđevića.

Nije bila prisutna ni optužena Branka Milić, zbog čega je sutkinja Suzana Mugoša tražila da se Milić na današnji pretres prinudno dovede.

Portal Analitika