Košarka

Djurent zaustavio Lebrona, tripl-dabl Grina za slavlje GSW

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Klivlend Kavalirse 99:92, u reprizi posljednja tri finala NBA lige.
Djurent zaustavio Lebrona, tripl-dabl Grina za slavlje GSW
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Kavalirsi su kontrolisali rezultat u prvih 20-ak minuta, a Voriorsi su prvi put poveli tri minuta prije poluvremena 42:39.

Uslijedio je potpuni egal do sredine posljednjeg perioda, kada Djurent trojkom dovodi Voriorse na 90:81, ali se Džejms u tom trenutku razigrao i izjednačio na 92:92, sto sekundi prije kraja.

Uzvratio je Djurent trojkom, nakon čega je LBJ napravio grešku, ali su Igudala i Bel bili neprecizni u napadima domaćina, da bi potom KD blokirao Džejmsa 24 sekunde prije kraja, nakon dva očigledna kontakta koja sudije nisu svirale.

 

Sudije su poslije pregledanja snimka loptu dodijelile Voriorsima, Grin faulira Tompsona koji pogađa oba penala (97:92). Kavsima je ostalo 19 sekundi, Lav ne pogađa trojku poslije tajm-auta i "ratnici" odnose pobjedu.

Djurent je predvodio Voriorse sa 25 poena (8/19 iz igre), uz sedam skokova i pet blokada, 24 je dodao Klej Tompson (4/7 trojke), dok je Drejmond Grin zabilježio tripl-dabl sa 12 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Najefikasniji u redovima Kavsa bio je Kevin Lav sa 31 poenom (9/25) uz 18 skokova, Džejms je u završnici stigao do 20 (7/18) uz po šest proigravanja i uhvaćenih lopti, dok je 13 dodao Dvejn Vejd.

Portal Analitika