Košarka

KSCG se oprostio od Miloševića

Košarkaški savez Crne Gore, na komemorativnoj sjednici koja je održana u hotelu Podgorica, oprostio se od svog istaknutog radnika, Nebojše Miloševića.
KSCG se oprostio od Miloševića
Portal AnalitikaIzvor

- Bivši košarkaš i dugogodišnji košarkaški radnik ponovo je okupio na jednom mjestu veliki broj zaljubljenika u kraljicu igara. Iako je smrt stigla nakon bolesti, bila je veliki šok za sve - kazao je Želimir Cerović, član predsjedništva KSCG-a.

On je podsjetio da je Milošević živio košarku i da je taj sport postao dio njegove porodice.

- Neke dječake je osvajanje titule svjetskog prvaka selekcije Jugoslavije 1970. zauvijek zarobilo u košarci, pa tako i Nebojšu. On je kao gimnazijalac igrao u drugoj ligi SFRJ, a moglo bi se reći da je generacijski košarka postala jedan od trajnih vrijednosti porodice Milošević. Dvadeset pet godina trajala je Nebojšina impresivna karijera, nije mnogo pričao o njoj, ali je bio najbolji igrač grčkog šampionata. Nebojša je kao igrač i funkcioner stasao vani, ali je sve najbolje otuda donio i ugradio u crnogorsku košarku - podvukao je Cerović.

On je dodao da je Milošević ostavio dubok trag u crnogorskoj košarci.

kscg8

- U ovim prilikama nešto možemo i da zaboravimo, ali sam siguran da je dubok njegov trag u crnogorskoj košarci. Ispričaću jednu priču, a porodica Milošević je svjedok tome. Mi smo početkom devedesitih pripremali Ol-star i druga ili treća manifestacija bila je organizovana u Bijelom Polju, a mi smo dva dana, takmičari i svi košarkaški radnici i ne samo iz Crne Gore, bili gosti u domaćinskoj i sportskoj kući Miloševića - ispričao je Cerović na oproštaju od kolege, sa kim je, kako je rekao, trebalo da se druži ovih dana na tradicionalnoj sjednici i svečanosti.

Nebojša Milošević je u 25 godina dugačkoj karijeri igrao u Sarajevu (Alhos), Višegradu (Varda), Nikšiću (Sutjeska), Atini (Esteros), Baru (Mornar), Bijelom Polju (Jugotes i Jedinstvo).

Po završetku karijere bio je delegat na mečevima pod organizacijom KSCG-a, ABA lige i FIBA. Takođe, u dva mandata biran je u Predsjedništvo KSCG-a, a bio je član rukovodstva KK Mornar i KK Jedinstvo.

Foto: KSCG

Portal Analitika